NHL:n kurinpidolla oli varsin kiireinen perjantai, sillä sen käsittelyssä oli peräti kolme eri tapausta. Puhutuin tapaus oli Cody Eakinin taklaus Henrik Lundqvistia kohtaan.

Eakin taklasi Lundqvistin maalin takana sillä seurauksella, että ruotsalaisvahti joutui poistumaan pikaisesti pukukoppiin. Tilanteessa Eakin ajoi kovalla voimalla Lundqvistia päin, ja tilanne näyttää videolta todella vaaralliselta.

Perjantaina NHL:n kurinpito antoi päätöksen, jonka seurauksena Eakinille langetettiin neljän ottelun pelikielto. Päätöksessä mainitaan, että Eakin ei tehnyt tarpeeksi estääkseen kontaktin Lundqvistin kanssa.

Mike Hoffmanille kakkua

Toisena tapauksena kurinpidolla oli käsittelyssä Mike Hoffmanin tapaus. Hoffman antoi Logan Couturelle poikittaista mailaa päähän, josta hän sai ulosajon. Couture ei pelannut enää ottelussa ja hän toivoi ottelun jälkeen, että Hoffmanille langettaisiin pelikielto.

NHL:n kurinpito näki tilanteen samoin ja antoi Hoffmanille kahden ottelun pelikiellon. Perusteluissa todetaan, että Hoffman yrittää tarjoilla korkeaa ja vaarallista poikittaista mailaa Couturen päätä kohti.

Marc-Eduard Vlasic selvisi pälkähästä

Ottawa Senatorsin ja San Jose Sharksin ottelussa nähtiin Hoffmanin poikittaisen mailan lisäksi toinenkin tapaus, joka eteni NHL:n kurinpidon käsittelyyn.

Marc-Eduard Vlasic keihästi Erik Karlssonia, mutta välttyi pelikiellolta. Hänelle langettiin ainoastaan 5000 dollarin sakko ”mailan vaarallisesta käytöstä”. Senators-leirissä ei olla varmasti tyytyväisiä tuomioon, sillä siinä missä Hoffmanille langettiin pelikieltoa, selvisi Vlasic vain sakoilla.