Winnipeg Jets varasi kesällä 2013, numerolla 13, puolustaja Josh Morrisseyn. Morrisseyn annettiin kasvaa korkoa Kanadan juniorisarjoissa muutaman vuoden, kunnes täksi vuodeksi hän lunasti paikan pelaavassa kokoonpanossa.

Morrissey on pelannut suurimman osan kaudesta Dustin Byfuglienin parina, joka on tunnetusti varsin hyökkäävä puolustaja. Morrissey onkin saanut olla hereillä, kun Byfuglien on ollut aktiivisesti mukana Jetsin hyökkäyksissä.

Morrissey pelasi juuri joukkueen edellisessä ottelussa yli 22 minuuttia, vasta toisen kerran tällä kaudella. Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on ollutkin tyytyväinen siihen, mitä Morrissey on pystynyt esittämään kauden alussa.

– Voisi sanoa, että Josh on ollut meidän tasaisin puolustajamme tällä kaudella. Kun pelaat Byfuglienin kanssa tuollaisia minuutteja, se on usein vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Hänellä ei ole todellakaan ollut mikään helpoin alku NHL:ssä, Maurice totesi NHL.comille.

– Kun me puhumme kilpailullisuudesta, tärkeintä on tasaisuus. Se on se, mitä huippupelaajat tekevät paremmin kuin muut.

Loukkaantumiset lisänneet vastuuta

Jetsillä oli kauden alussa käsissään vaikea tilanne, kun Jacob Trouba oli vielä ilman sopimusta. Trouba teki lopulta seuran kanssa jatkosopimuksen, mutta Jetsin puolustus on kokenut myös muita ongelmia: Tyler Myers on ollut sivussa jo pitkään alavartalovamman takia.

Loukkaantumiset ovat tarjonneet Morrisseylle vastuuta, jonka hän on käyttänyt hyvin.

– Olin luottavainen tänä kesänä, työstin taitojani sekä mentaalipuoltani valmentajan kanssa. Silti et voi tietää miltä se tuntuu ennen kuin olet siellä (NHL:ssä), Morrissey kertasi NHL.comin mukaan.

– Sinun täytyy olla hyvää puolustussuuntaan. Tiedän, että minulla on hyökkäystaidot siellä jossain, mutta se, joka pitää sinut pelissä ja tässä liigassa on se, että pystyt pelaamaan puolustuspäässä hyvin.