Columbus Blue Jacketsiin kesällä sopimuksen tehny Sam Gagner on ollut uudessa joukkueessaan erinomainen. Mies on pelannut tähän mennessä 23 ottelua, joissa hän on tehnyt kymmenen maalia ja yhteensä 17 tehopistettä.

Tilastot paranevat vain entisestään, kun asiaa ajattelee siltä kantilta, että Gagner on pelannut tällä kaudella pääasiassa nelosketjussa. Myös Blue Jacketsin päävalmentajana toimiva John Tortorella on ollut todella tyytyväinen seuran uuden tähden esityksistä.

– Hän on soveltanut itseään. Kun peluutin häntä keskushyökkääjänä, niin se ei syystä tai toisesta toiminut. Kun taasen siirsin hänet laituriksi, asioita alkoi tapahtua. Hän vaikuttaa olevan enemmän oma itsensä laiturin tontilla, ja kaiken lisäksi hän voi pelata kummassa tahansa laidassa, Tortorella kertoi FanRag Sports Networkille.

Uralle uusi alku

Gagner varattiin alunperin Edmonton Oilersiin kesällä 2007. Hän oli tilaisuuden kuudes varaus, joten odotukset häntä kohtaan olivat suuria.

Syystä tai toisesta ura NHL:ssä ei koskaan ottanut tuulta allensa, vaikkakaan täysin penkin alle ei ole mennyt. Nyt Gagner pelaa kuitenkin kenties elämänsä parasta jääkiekkoa, ja vaikutus Blue Jacketsiin on ollut suuri.

– Hän on tehnyt meille isoja maaleja ja auttanut meitä ylivoimalla. Hän tietää, että tämä saattaa olla hänen viimeinen mahdollisuutensa, ja on uskomatonta, miten tällaiset urheilijat yleensä nostavat tasoaan. Hän on etsiskellyt itseään ja juuri nyt ajattelen, että tämä on loistava tarina, Tortorella ylisti.

Ja niin; Gagnerin kesällä tekemä sopimus oli yksivuotinen ja arvoltaan ainoastaan 650 000 dollaria. Pahvin myötä Blue Jacketsin GM:n paikalla työskentelevä Jarmo Kekäläinen on tehnyt itsestään neron.