Tämän kauden suurin yllätys on ollut se, että Columbus Blue Jackets on kivunnut jo taistelemaan divisoonansa kärkisijoista. Se on vain pisteen päässä New York Rangersista ja Pittsburgh Penguinsista, jotka molemmat ovat pelanneet kaksi ottelua sinitakkeja enemmän.

Päävalmentaja John Tortorellan miehistö on esiintynyt vahvasti ja erityisesti joukkueen ylivoimapeli on ollut murhaavan tehokasta.

Yön kierroksella Blue Jackets nappasi selvän 4-1-voiton Arizona Coyotesista. Ottelun arvokkain pelaaja oli Blue Jackets-hyökkääjä Sam Gagner, joka nakutti peräti 4 (2+2) tehopistettä. Gagner sai ottelussa jääaikaa vain 11 ja puoli minuuttia, joten tehopisteet ovat peliaikaan nähden todella kovat.

Kauden aloitus merkki paremmasta

Gagner siirtyi kesällä Blue Jacketsiin ja solmi seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Gagner on tällä kaudella viilettänyt suurimmaksi osaksi nelosketjussa, joten hänen 17 (10+7) tehopistettä ovat siinä valossa loistavat.

Vielä viime vuonna Gagner taisteli pelipaikasta NHL:n puolella ja näytti jo silti, että hänen uransa alkaisi olla taputeltu. Hän on kuitenkin tällä kaudella näyttänyt, että ainakin maaleja hän osaa vielä iskeä.

Gagnerin hyvää alkukautta kuvaa hyvin se, että viime kaudella hän keräsi Philadelphia Flyersin riveissä 53 ottelun aikana 16 (8+8) tehopistettä. Nyt hän on kerännyt vain 23 ottelun aikana jo enemmän pisteitä kuin viime kaudella yhteensä.

Gagner muistetaan parhaiten Edmonton Oilersin vuosiltaan, kun hän iski vuonna 2012 yhteen ottelun käsittämättömät 8 (4+4) tehopistettä. Yhden ottelun pisteillään hän nousi tuolloin jakamaan Oilersin seuraennätystä, joka oli tietysti Wayne Gretzkyn nimissä.

Nykyaikaisessa NHL:ssä tuonkaltaiset pisteet ovat niin uskomattomia, että samanlaisia tuskin nähdään aivan hetkeen. Gagneria ennen 8 tehopistettä tai enemmän oli tehty 80-luvulla.