Vancouver Canucks on ollut pienessä ja suuremmassa sekasorron tilassa muutaman viime kauden ajan. Oltuaan Stanley Cup -finaaleissa keväällä 2011, joukkueen kuntokäyrä on ollut laskemaan päin ja viimeiset pari vuotta on kulunut aivan liigan häntäpäässä.

Puheet joukkueen uudelleenrakentamisesta, ”rebuildista”, ovat jatkuvasti läsnä, kun puhutaan Canucksista. Vaikka viimeisen kymmenen ottelun ajalta ottelusarake näyttää lukemia 6-3-1 – joka on yksi liigan tämän hetken parhaista – seuran johto on silti saanut vastailla toimittajien kysymyksiin siitä, milloin koko joukkue räjäytetään kappaleiksi ja aloitetaan rakennus nollista.

”Se ei olisi reilua heitä kohtaan”

– Meillä on täällä Henrik ja Daniel Sedin, jotka ovat erittäin tärkeitä paloja joukkueelle ja kaupungille. He eivät ainakaan ole lähdössä mihinkään. En voi vai marssia huoneeseen ja sanoa, että revimme joukkueen kappaleiksi, se ei olisi reilua näitä pelaajia kohtaan. Tilanne on eri esimerkiksi Torontossa tai Carolinassa, Canucksin GM Trevor Linde totesi Fox Sportsille ja viittasi samalla Toronto Maple Leafsin ja Carolina Hurricanesin uudelleenrakennusprojekteihin.

Lindenillä on mielessään toinen tapa joukkueen nostamiseksi takaisin kohti huippua. Hänen mielestään veteraanipelaajat, kuten Sedinit, Alex Burrows, Alex Edler sekä Brandon Sutter auttavat joukkueen nuoriso-osastoa pääsemään sisään liigaan ja antavan neuvoa usein varsin jyrkän oppimiskäyrän kanssa NHL:ssä.

Canucksin organisaatiossa on muutamia nuoria pelaajia, jotka tosiaan saatavat auttaa pitkällä välillä joukkuetta menestymään, kuten Markus Granlund, Olli Juolevi, Brock Boeser, Bo Horvat ja Thatcher Demko, mutta yleinen käsitys on se, että joukkue vaatii uudelleenrakennuksen.