Kommentti: Riskialtis kauppa kääntyi voitoksi – Ryan Johansen hyvä ykkössentteri ”mustalle hevoselle”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Nashville Predatorsin keskushyökkääjä Ryan Johansen näyttää löytäneen jälleen toden teolla pelin juonesta kiinni, sillä hänen ja ilmiömäistä peliä pelaavan Pekka Rinteen ansiosta Predators on saanut käännettyä murheellisen alkukautensa komeaan lentoon.

Predatorsin joukkueen rakenne muuttui olennaisesti, kun Johansen saapui Columbuksesta kantrikaupunkiin (toiseen suuntaan matkasi puolustaja Seth Jones) lähes tarkalleen vuosi sitten. Tuolloin joukkue kärsi hyökkäyksen puutteesta, mutta takalinjoilla oli kovia nimiä kaikille kuudelle pakkipaikalle. Oli vain ajan kysymys, koska seurajohto tekisi liikkeen, jotta hyökkäystä saadaan vaarallisemmaksi.

Johansen sai viime kaudella aikaan 42 Preds-ottelussa 34 (8+26) tehopistettä, mikä on kelpo suoritus NHL-joukkueen ykkössentterinä pelaavalle pelaajalle.

Kuitenkin tänä vuonna joukkue ei saanut millään konettaan käyntiin kauden alussa. Tuolloin tuli esiin myös Johansenista niitä puolia, jotka vaikuttivat hänen väleihinsä ex-seura Blue Jacketsin kanssa. Kriitikot sanoivat, että hän on laiska, eikä tunne mitään vastuuta oman pään pelaamisen suhteen. Osa kritiikistä oli varmasti ansaittua, mutta…

Kurssin kääntö

…viimeisten pelien aikana Johansen on nostanut sekä omaa että myöskin ketjukaveriensa tasoa. Viimeiseen neljään peliin hän on tehnyt keskimäärin maalin per ottelu ja pisteitä hänelle on yhteensä kertynyt seitsemän kappaletta. Koko kauden osalta hän jakaa Predatorsin sisäisen pistepörssin kärkipaikan Filip Forsbergin kanssa 16 (5+11) tehopisteellään.

Ketjukaverit James Neal ja Viktor Arvidsson puolestaan tulevat heti perässä 15 ja 14 pisteellään ja Neal teki marraskuussa koko liigan eniten maaleja, yhdeksän kappaletta. Arvidsson tuo ketjuun räjähtävyyttä, joka täydentää erinomaisesti ketjun peliä.

Johansen ei ole samalla tasolla esimerkiksi Sidney Crosbyn, Jonathan Toewsin tai Steven Stamkosin kanssa, mutta hän on silti hyvä ykkössentteri joukkueelle, joka saattaa olla musta hevonen Stanley Cup -kisassa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS