Dallas Starsin alkukausi ei ole ollut helppo, mutta vielä vaikeamman tuntuinen se on ollut heidän ruotsalaiselle tähtipuolustajalleen John Klingbergille.

Viimeisen kymmenen päivän aikana puolustaja on penkitetty kahdesti, ja toiminut näin ylimääräisen puolustajan roolissa katsomon puolella.

Viime viikolla hän nukkui pommin joukkueen sisäisestä palaverista ja joutui siksi ulos pelaavasta kokoonpanosta. Valmentaja Lindy Ruff totesti tuolloin että ”tämä tapaus summaa meidän alkuvuotemme”. Klingbergin rangaistuksesta ja Johnny Oduyan loukkaantumisesta johtuen Julius Honka teki menestyksekkään debyyttinsä ison liigan puolella.

Tämänkertainen penkityksen syy oli puhtaasti se, että Klingberg on vain pelannut huonosti. Jo alkukausi meni penkin alle yksilötasolla, mutta kauden vanhetessa ongelmat ovat edelleen jatkaneet kasvamista tähän tilanteeseen asti.

Tilastot puhuvat puolestaan

Debytoituaan kesken kauden 2014-15, Klingberg oli tehnyt ennen tämän kauden alkua 141 NHL-otteluun 96 tehopistettä, mikä on loistava lukema kenelle tahansa puolustajalle.

Tällä kaudella hän on tehnyt 22 otteluun vain 11 (2+9) pistettä Starsille ja on ollut myös omassa päädyssä enemmän ongelmissa. Erityisesti hänen kiekonhallintapelinsä on ollut jyrkässä käyrässä alaspäin ja hänen tehotilastonsa näyttää lukemaa -9.

Klingbergillä on edelleen pelien kääntämiseen vaadittavaa taitoa, mutta nykyisen kaltaiset vaikeat jaksot syövät varmasti miestä.

Stars on ykköspakkinsa vaikeuksista huolimatta edelleen lännen villikorttipaikalla kiinni, mutta 23 ottelustaan joukkue on voittanut ainoastaan yhdeksän.