Vancouverin suunnalla nähtiin erikoinen saaga viime päivinä, kun seura pallotteli nuorta lupaustaan Jake Virtasta farmijoukkue Utica Cometsin ja NHL-joukkue Canucksin välillä.

Virtanen nostettiin seuran vahvuuteen kahden ottelun ajaksi viime viikolla, mutta heitettiin sen jälkeen takaisin AHL:ään, valmentaja Willie Desjardinsin mukaan siksi, koska ”Virtasella ei ollut tavaroita mukanaan”.

– Rehellisesti sanottuna tein vain mitä joukkue käski tekemään. Canucksilla oli kahden ottelun vieraskiertue, jonka jälkeen minut lähetettiin alas kahden ottelun ajaksi, jonka jälkeen sain taas kutsun ylös parin ottelun ajaksi, joita en pelannut ja jälleen sen jälkeen minut lähetettiin farmiin, Virtanen totesi The Hockey Newsille.

Pari viimeistä viikkoa ovat siis olleet suomensukuiselle hyökkääjälle turbulenssia täynnä. Virtaselle joukkueen toiminnan logiikka ei selvinnyt.

– En tiedä mikä heidän suunnitelmansa minun suhteeni olivat, he eivät kommunikoineet minun kanssani paljoakaan. Enkä tiedä mitä valmentaja tarkoitti ”tavaroilla”. En vieläkään ymmärrä mitä sillä haettiin.

Canucks haluaa 20-vuotiaalta laitahyökkääjältä enemmän tasaisuutta pelaamiseensa. Viime kaudella Virtanen pelasi NHL:ssä 55 ottelua tehoin 7+6 ja oli joukkueen sisäisessä taklauspörssissä toinen 128 niitillään.

Tänä vuonna hän on pelannut NHL:ssä 10 ottelua ja saanut aikaseksi ainoastaan yhden syöttöpisteen. Hänen keskimääräinen jääaikansa ottelua kohden on ainoastaan 10:09, mikä kuuluu joukkueen hyökkäjien pienimpiin. Voimahyökkääjä varattiin Canucksiin kesällä 2014 varaustilaisuuden kuudentena.