Florida Panthers teki uskaliaan ja ehkä hätäillyn päätöksen antaessaan potkut joukkueen päävalmentajalle Gerard Gallantille. Media on spekuloinut eri mahdollisuuksia sille, miksi edelliskaudella 103 pisteeseen yltänyt Panthers teki shokeeraavan päätöksen.

Panthersin menestymättömyys ei ole selitettävissä täysin Gallantin toimilla. Hän on vain pieni osa sitä. Viime kaudella joukkueessa pelanneet pelaajat tiesivät valmentajansa pelitavan.

Loukkaantumiset ovat ainakin olleet yksi suuri syy menestymättömyyteen. Ykköskentän laidalta tippui kauden alun tietämillä Jonathan Huberdeau sekä kakkosketjusta Nick Bjugstad. Lisäksi Jaromir Jagr on vuoden verran vanhempi ja naksun hitaampi kuin viime kaudella.

Panthersin toimisto teki virheen

Panthersin toimistoväki saattaa nojata kaikista liigan joukkueista eniten tilastoihin ja analyyseihin. He katsovat peliä hieman eri tavalla kuin useimmat johtoportaan henkilöt muissa seuroissa.

Gallantille tehtiin viime kaudella jatkosopimus, mutta arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman kertoo, että tällä kaudella toimistoväen ja Gallantin välillä oli eroja siinä, mihin suuntaan seuraa pitäisi tulevaisuudessa viedä.

Esimerkiksi puolustaja Erik Gudbransonin menetys iski kovaa Gallantille. Gudbransonin siirto muutti myös oleellisesti Panthersin takalinjoja, jotka ovat täynnä tuoreita nimiä.

Yleinen mielipide kiekkopiireissä potkujen jälkeen oli, että Panthers teki suuren virheen. Osa muiden NHL-seurojen johtoportaiden henkilöistä on sitä mieltä, että Gallant tippuu jaloilleen ongelmitta potkujen jälkeen. Ehkäpä Vegas Golden Knightsin valmentajakysymys ratkesi tämän tapauksen myötä?