Las Vegasiin kaudeksi 2017-18 tulevan NHL-seuran nimi julkistettiin upeassa tilaisuudessa itse pääkallopaikalla, syntisessä kaupungissa.

22. kesäkuuta The Associated Press vahvisti, että NHL on hyväksynyt laajennushakemuksista yhden: Las Vegas liittyy NHL-kartalle kaudeksi 2017-18 ja saa näin ollen kaupunkina ensimmäisen ammattilaisjoukkueensa.

Joukkueen kotiareenaksi tiedotettiin omistaja Bill Foleyn toimesta T-Mobile Arena, jonka katsomokapasiteetti jääkiekko-otteluihin on 17 500.

Seuraavaksi edessä oli henkilöstöpuolen palkkaukset ja seuran GM:ksi löytyi nopeasti George McPhee, joka toimi Washington Capitalsissa vastaavassa roolissa huikeat 17 vuotta. Urakka alkoi kaudella 1997-98 ja päättyi keväällä 2014.

Tämän jälkeen McPhee palkkasi yhdessä Foleyn kanssa muun henkilöstön ja nopeasti katseet siirtyivät joukkueen potentiaaliseen nimeen. Sitä arvuuteltiin joka suunnalta ja myös Foley löi oman lusikkansa soppaan tarkoituksella, hankkien useita domain-nimiä, mikä sekoitti pakkaa entisestään.

Ja lopulta asialle saatiin vahvistus: uuden joukkueen nimi on Vegas Golden Knights.

Joukkueen logosta Foley puolestaan sanoi ennen julkistusta seuraavaa, LasVegasNow.com:n haastattelussa.

– Logo kunnioittaa Las Vegasin alueen harvinaista ympäristöä ja samalla kielii joukkueen kulttuurista, mikä perustuu siihen, että koskaan ei anneta periksi.

Pauli P. 🦍

@SparrowFI
Nimi ja logo ihan jees. Enää puuttuu vain pelaajat joiden kanssa vietetään Stanley Cup-paraatia Vegasin kaduilla. #nhlfi

Nick Cotsonika

@cotsonika
The Vegas Golden Knights logo.

Foley olisi halunnut eri nimen

Mikäli Foley olisi saanut tahtonsa läpi, olisi hänen omistaman seuran nimi ollut Vegas Knights, mutta ongelmaksi muodostui Kanadan junioriliiga OHL:ssä pelaava London Knights, joka siis omaa Kanadassa oikeudet Knights-nimeen.

Koko ajan oli kuitenkin enemmän tai vähemmän selvää, että Knights-sana tulee esiintymään joukkueen nimessä ja lopulta Foley paljasti ”finaalikolmikon” olevan Desert Knights, Golden Knights ja Silver Knights. Tosin hän itse olisi halunnut nimen Black Knights, mutta sillekin oli muutama este.

– Pidin jo varmana, että käytämme nimeä Black Knights. Minulla oli jo värimaailmakin hyvin pitkälti suunniteltuna, Foley totesi lokakuussa Sports Illustratedille.

– Yhteisön reaktio ei ollut kuitenkaan hyvä. Ja, vaikka Chicago Blackhawks ei missään vaiheessa puuttunut asiaan, niin tiesin sen aiheuttavan sekaannusta, koska heillä on Black-sana nimessään. Kolmas juttu oli se, että se on armeijan rekisteröimä nimi ja he olivat hieman huolissaan siitä. Päätin antaa periksi ja lähteä eri suuntaan.

Vaihtoehtoina kävi myös Hawks-sanan käyttö jossain muodossa, mutta se aiheutti niin ikään melkoista eripuraa NHL-fanien toimesta.

– Siinä kohtaa päätimme lähteä käymään läpi kaikenlaisia nimivaihtoehtoja. Me kävimme läpi sellaisia nimiä kuin Nighthawks, Deserthawks, Redhawks ja kaikkea mahdollista, mutta lopulta palasimme takaisin Knights-sanan pariin.

– Halusin rakentaa seurallemme tietynlaisen kulttuurin ja sitä kautta nimen, joka edustaa taistelijoita. Uskoin heti pystyväni tekemään sen Knights-sanan kanssa.