Kun Columbus Blue Jackets ilmoitti reilu vuosi sitten, että seuran uusi päävalmentaja on John Tortorella, monet eivät halunneet uskoa sitä todeksi. Tortorella on tunnettu vanhan koulukunnan valmentajana, joka kertoo asiat niin kuin ne ovat. Hänen käyränsä on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa laskussa.

Blue Jacketsin viime kausi oli pettymys, mutta tämän kauden alku on ollut täysin päinvastainen. Seura on tällä hetkellä oman divisioonansa viidentenä, vain kahden pisteen päässä pudotuspeleihin oikeuttavasta paikasta.

Joukkueen maalinteko on toiminut, sillä se on koko NHL:n toisena, kun lasketaan tehdyt maalit ottelua kohti. Vain New York Rangers on tehnyt sinitakkeja enemmän maaleja samaisen tilaston mukaan. Blue Jacketsin ylivoimapeli on myös NHL:n parasta, prosentin ollessa 30,8.

Joukkueelta löytyy leveyttä

Joukkueen hyökkäyksessä on hieman yllättäen löytynyt todella paljon leveyttä, sillä esimerkiksi pääosin nelosketjussa viilettänyt Sam Gagner jakaa seuran sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa. Tosin hänen kuudesta maalista kaksi on tullut ylivoimalla.

– Peli on hieman muuttunut. Myös nelosketjun pelaajien täytyy osata pelata, Tortorella totesi The Columbus Dispatch-lehdelle.

Tortorellan mukaan heillä ei ole selvää ykkösketjua ja hän luottaa vahvasti siihen, että neljän ketjun peluutus on kannattavaa.

Alexander Wennbergin ketju on luultavasti meidän taitavin ketjumme, mutta en tiedä onko meillä edes ykkösketjua, Tortorella kertasi lehdelle.

– Luulen, että olemme hyvä sekoitus joukkueena, ja se on antanut minulle mahdollisuuden pelata neljällä ketjulla enemmän kuin koskaan urani aikana.