Patrik Laine on ollut alkukauden suurin puheenaihe NHL:n puolella. Tulokkaana maalipörssin johtaminen on jo yksistään erittäin kova saavutus.

Laine on iskenyt jo 11 maalia ja hänen ketjunsa, jossa pelaavat Mark Scheifele ja Nikolaj Ehlers, on ollut tappavan tehokas. Scheifele johtaa NHL:n pistepörssiä ja Ehlers lentää viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Winnipeg Jets kohtaa tänään Los Angeles Kingsin ja ottelu alkaa Suomen aikaa jo kello 21.05. Monelle suomalaiselle NHL-fanille on siis tarjolla oiva tilaisuus nähdä Laine jälleen tositoimissa, parhaaseen katseluaikaan.

Vaikka Jets on tehnyt jo 47 maalia, se on päästänyt peräti 48 maalia 16 ottelun aikana. Lukema on aivan liian iso joukkueelle, joka haluaa taistella tosissaan pudotuspelipaikasta. Tähän mennessä Jets on onnistunut kääntämään otteluita voitoiksi, mutta pitkässä juoksussa puolustuspeli on saatava paremmaksi.

Loukkaantumiset vaivaavat molempia joukkueita

Molemmat joukkueet ovat kärsineet pahoista loukkaantumisista ja lähtevätkin illan otteluun siipirikkoisena. Etenkin Jonathan Quickin puuttuminen Kingsin maalin suulta, on seuran menestystä ajatellen iso asia. Myös Anze Kopitarin tilannetta tarkkaaillaan päivittäin ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Jetsillä sen sijaan muun muassa Joel Armia, Bryan Little sekä juuri loukkaantuneiden listalle asetettu Mathieu Perreault loistavat poissaolollaan.

Jets sai perjantaina vielä lisää huonoja uutisia, kun Tyler Myers jätti ottelun kesken ja hänen pelaamisensa illan koitoksensa on vielä arvoitus. Seuran mukaan Myersilla on alavartalovamma.

Jetsin onneksi se sai Jacob Trouban sopimusasiat vihdoin kuntoon ja Trouba pääsi takaisin kaukaloon jo perjantain ottelussa. Trouban panosta tarvitaan, sillä Jetsin puolustus on ajoittain ollut kovin unessa.