Winnipeg Jetsin kesää varjostanut tilanne puolustaja Jacob Trouban kanssa on nyt ohi. Alunperin Trouba ei suostunut tekemään seuran kanssa sopimusta ja halusi siirron toisaalle. Nyt tähän on tullut kuitenkin lähes shokeeraava äkkikäännös, sillä osapuolet ovat päässeet sittenkin sopuun uudesta pahvista.

Uusi kontrahti on kaksivuotinen ja arvoltaan 6 miljoonaa dollaria. Trouba tienaa sopimuksen ensimmäisestä vuodesta 2,5 miljoonaa dollaria ja toisesta 3,5. Jos Trouba ei olisi tehnyt sopimusta minnekään ennen 1. joulukuuta, ei hän olisi tällöin saanut pelata koko kaudella missään.

Trouban agentti julkaisi tilanteesta alunperin pitkän tiedotteen, jonka pääpointtina oli se, että Trouba haluaa joukkueeseen, jossa hänen potentiaalinsa oikea käsi alhaalla ampuvana puolustajana tiedostettaisiin. Se on varmaa, että puolustajaa kohtaan löytyi mielenkiintoa, mutta Jetsin GM Kevin Cheveldayoff ei missään nimessä ollut valmis luopumaan potentiaalisesta nuorukaisestaan ilmaiseksi.

Välit pelastettavissa

Tämä on luonnollisesti pelkkää spekulointia, mutta Trouban tilanne Jets-organisaatiossa ei varmasti ole tällä hetkellä kaikista helpoin. Joukkuekaverit, valmennus ja seurajohto eivät luonnollisesti ole unohtanut tapahtunutta, joten on todella vaikeaa tietää, miten kukin osapuoli reagoi koko tilanteeseen.

Trouba on menettänyt tähän mennessä 13 ottelua, joten hänen pelituntumansa on luonnollisesti kateissa, joten senkin osalta nuorukaisella on paljon tehtävää.

Tässä välissä pitää kuitenkin muistaa eräs tapaus viime kaudelta, missä pääosaa esitti toinen kiukutteleva nuorukainen, Jonathan Drouin. Hänet jopa hyllytettiin Tampa Bay Lightningin toimesta, mutta niin vain hän lopulta palasi seuran vahvuuteen ja näytteli suuressa roolissa kevään pudotuspeleissä.

Tilanne Winnipegissä ei missään nimessä eskaloitunut niin pahaksi kuin Floridassa viime kaudella. Tämän vuoksi Trouballa ei pitäisi olla mitään hätää päästä takaisin joukkueen pukukoppiin ja lopulta pelikentille asti.