Columbus Blue Jackets järjesti viime yönä kotikaukalossaan todelliset turpakäräjät, kun vieraaksi luisteli loistavasti kautensa (jälleen) aloittanut Montreal Canadiens. Sininutut voitti ottelun lopulta järisyttävin lukemin, 10-0.

Lienee sanomattakin selvää, että kyseiset lukemat eivät todellakaan ole tasaisessa NHL:ssä arkipäivää. Itse asiassa kyseinen tappio on koko Canadiensin seurahistorian suurin ikinä. Tässä vaiheessa on aiheellista huomauttaa, että Canadiens on ollut olemassa jo 108 vuoden ajan.

Omaa historiaansa teki myös Blue Jackets, sillä jopa neljä seuran pelaajaa teki viime yönä useamman kuin yhden maalin. He olivat Josh Anderson, Nick Foligno, Cam Atkinson sekä Scott Hartnell. Lisäksi jopa 16 pelaajaa mahdollisesta 18 kappaleesta pääsivät viime yönä tehopisteiden makuun.

NHL-ottelussa useampia maaleja on nähty viimeksi neljältä pelaajalta vuonna 1993, kun Calgary Flamesin Robert Reichel, Ronnie Stern, Gary Suter sekä Gary Roberts kykenivät samaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @BlueJacketsNHL are the first team to have four players each score multiple goals in a game in more than 23 years. (per @EliasSports)

Blue Jacketsin vanha seuraennätys tehtyjen maalien suhteen oli vielä ennen viime yötä kahdeksan kappaletta, joten myös tämä ennätys laitettiin uusiksi.

Lisäksi, vaikka kyseessä ei olekaan ennätys, on aiheellista huomauttaa, että Blue Jacketsin koko kauden ylivoimaprosentti on tällä hetkellä niinkin kova, kuin 44. Hurjaa lukemaa edesauttoi viime yön dominanssi, sillä ohiolaisseura onnistui neljä kertaa viidestä mahdollisesta.