Winnipeg Jets hävisi viime yönä Washington Capitalsille lukemin 4-3. Ottelu oli taattua Jetsiä, sillä se nousi 3-0-tappioasemasta tasoihin ja vei ottelun aina jatkoajalle asti.

Häviö ei ollut kanadalaisseuran kannalta kuitenkaan ottelun ainoa negatiivinen tekijä, sillä se menetti kamppailussa myös kaksi avainhyökkääjäänsä, Mathieu Perreaultin ja Joel Armian, sairastuvalle.

Miesten sairaslomat ovat joukkueelle luonnollisesti suuri takaisku, sillä lasaretin puolella ovat jo valmiiksi Bryan Littlen, Drew Staffordin, Tyler Myersin ja Mark Stuartin kaltaisia nimiä.

Ei tekosyitä – voittoja tultava

Jets on pelannut tällä kaudella 11 ottelua, joista se on keränny tililleen yhdeksän pistettä. Paremminkin olisi siis voinut mennä, mutta se on kohtalainen suoritus nuorelta ja kokemattomalta ryhmältä.

Nyt tilanne kuitenkin hankaloituu entisestään, sillä Perreault ja Armia ovat olleet Jetsille tällä kaudella kovia tekijöitä.

– Kun katsot ajassa kaksi vuotta taaksepäin, siis kun aloimme kääntämään kelkkaamme ja taistelemaan pudotuspelipaikasta, sairastuvalla olivat kolme vai neljä tärkeintä puolustajaamme. Tämä vain sähköistää porukkaamme ja nyt muiden kavereiden on astuttava esiin, Jets-hyökkääjä Adam Lowry kertoi.

– Bryan Little, Drew Stafford, Tyler Myers ja Mark Stuart ovat ulkona, ja jokainen heistä on tärkeä pelaaja. Kun menetimme vielä Perreaultin ja Armian, niin muiden kavereiden on todella astuttava esiin. Nyt näimme esimerkiksi todella tärkeät maalit Marko Danolta, eikä Tobias Enström yleensä maaleilla mässäile, mutta hän sai pelimme luistamaan loistavalla alivoimalla tehdyllä osumalla.