Arizona Coyotes kohtasi viime yönä Ottawa Senatorsin. Ruman 7-4-tappion lisäksi se hävisi ottelussa myös yhden tärkeän tekijän, sillä ykkösvahti Mike Smith loukkasi itsensä.

Smith satutti mitä ilmeisimmin jalkansa kamppailun kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Itse tilanne oli hyvinkin epäselvä ja pelkän videon avulla on vaikea sanoa, mitä Smithille todellisuudessa tapahtui. Hän kääntyy maalinsa edessä ympäri ja jää sen jälkeen tuskaisena jään pintaan.

Smith talutettiin lopulta avustuksen kera ulos kaukalosta, joten äkkiseltään sanottuna tilanne ei näytä Coyotesin kannalta kovinkaan hyvälle.

Coyotesin päävalmentaja Dave Tippett kertoi AZ Centralin Sarah McLellanille, että Smithin tilanteesta saatetaan tietää lisää tänään keskiviikkona, mutta vielä mitään konkreettista ei ollut tarjolla.

– Se saattaa olla lyhytkin sairasloma, en tiedä. Hän on ainakin pelannut erinomaisesti, se on varmaa, Tippett kertoi.

Kakkosvahti ei vakuuttanut

Smith pelasi ottelussa tilastojen valossa kohtalaisesti, sillä hän torjui 30 laukausesta 27, eli mies päästi selkänsä taakse kolme maalia.

Ottelun tilanne oli Smithin loukkaantumisen sattuessa Senatorsin hyväksi 3-2, ja peliaikaa oli jäljellä vajaat 13 minuuttia. Coyotesin kakkosvahti Louis Domingue ei kuitenkaan onnistunut pitämään peliä tasaisena, sillä hänen selkänsä taakse livahti kolme maalia vain 11 laukauksesta.

Domingue pelasi viime kaudella 39 runkosarjaottelua, joten jos Smith tulee olemaan kaukaloista pidempään sivussa, ei arizonalaisseuralla ole heittää maalinsuulle kovinkaan kokenutta tuuraajaa.