Los Angeles Kingsin osalta kausi 2016-17 ei olisi juuri huonommin voinut alkaa, sillä joukkueen tuki ja turva, maalivahti Jonathan Quick, on näillä näkymin todella pitkään sivussa.

Kaikki ovat nähneet Quickin ”jumaltilan”. Silloin, kun hän on oikeasti parhaimmillaan, on tältä planeetalta todella vaikea löytää parempaa maalivahtia.

Los Angeles Kingsin kannalta Quickia ei kuitenkaan mitata hänen huippupäivien tasossa. Sitä ei myöskään mitata hänen henkilökohtaisilla runkosarjatilastoillaan, jotka voisivat olla nähtyjä parempia.

Ei.

Yhdysvaltalaisvahti, joka on torjunut Kingsille sen historian kaksi ensimmäistä Stanley Cupia, mitataan siinä, millainen hänen vaikutus koko joukkueen pelaamiseen on.

Ei Kingsin hyvyyttä

Viime yön ottelu Philadelphia Flyersia vastaan oli oiva osoitus tästä. Quickin tilalla tolppien välissä ollut Jeff Zatkoff teki läjän huipputorjuntoja ja piti ottelun toisessa erässä lähestulkoon yksin joukkueensa pelissä mukana. Ongelma ei siis ollut hänen tekemisessään, vaan siinä, että pelaajat eivät pelanneet Zatkoffille. Se taas johti siihen, että Flyers sai maalintekotilanteita joka suunnalta ja aivan liian paljon.

Tietenkin joku voi miettiä, että olihan Kings nyt kuitenkin selkeästi vastustajaansa parempi avauserässä. Ja näinhän asia olikin. Flyers ei juurikaan päässyt murtautumaan kuninkaallisten alueelle, vaan hakkasi päätään seinään.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan sovi unohtaa sitä tosiasiaa, että Flyers oli avauserässä huono. Kyseessä oli joukkueelle koko uuden NHL-kauden avauserä, kun taas Kingsillä oli jo vyöllään se erittäin tärkeä avausottelu. Oranssipaidat siis vielä hakivat itseään ja sitten, kun se oma identiteetti löytyi, Kings oli täysin pulassa.

Ymmärrettävissä, mutta ketä se lohduttaa?

Ongelmat Zatkoffin ja Kings-pelureiden keskinäisen luottamussuhteen muodostamisessa ovat täysin ymmärrettäviä. Onhan nimittäin niin, että Quick on pelannut jo vuosien ajan – hieman karrikoiden – lähestulkoon kaikki joukkueensa ottelut.

Mutta vaikka ongelmat ovat ymmärrettävissä, se ei pelasta yhtään mitään.

”Siinä kohtaa se luottamuksen puute alkaa olla ongelmista se kaikkein pienin.”

Luottamuksen nimittäin täytyisi löytyä välittömästi, koska muuten kauden aloittaminen kahden tappiolla tulee muodostumaan katastrofaaliseksi ongelmaksi.

Tällä tarkoitan sitä, että mikäli keskinäistä luottamusta ei löydy hyvin nopeasti, pääsee heikko suorittaminen helposti venymään liian pitkälle ja siten tappioiden kautta laajenemaan aivan eri sfääreihin. Ja siinä kohtaa se luottamuksen puute alkaa olla ongelmista se kaikkein pienin.