Los Angeles Kings sai kuulla äärimmäisen huonoja uutisia, sillä sen tähtivahti Jonathan Quick joutuu suurella todennäköisyydellä todella pitkälle sairaslomalle.

Alunperin Quickin piti huilata nivusvamman vuoksi muutaman viikon ajan, mutta viimeisimpien tietojen mukaan sairasloma tulee venähtämään huomattavasti pidemmäksi, maksimissaan jopa neljän kuukauden mittaiseksi.

Kings on asettanut Quickin loukkaantuneiden pelaajien listalle, jotta se sai kokoonpanoonsa yhden lisäpaikan. Sen joukkue käytti kolmosvahti Peter Budaj’hin, joka nostettiin Kingsin riveihin AHL-seura Ontario Reignistä.

Tilanne ei ole niin vakava, jos Quickin nivusta ei tulla operoimaan. Jos näin kuitenkin käy, mikä on myös todennäköisin vaihtoehto, niin siinä vaiheessa 30-vuotias yhdysvaltalainen joutuu jopa 3-4 kuukauden sairaslomalle.

Quick loukkasi nivusensa kauden ensimmäisessä ottelussa San Jose Sharksia vastaan, minkä se hävisi lopulta lukemin 2-1. Yhdysvaltalaisvahdin korvasi hänen loukkaannuttua Jeff Zatkoff, joka otti kamppailussa lopulta 15 koppia, päästäen selkänsä taakse yhden osuman.

Quickin menetys on Kingsille kuitenkin valtaisa, sillä hän on joukkueen kiistaton ykkösvahti. Tästä paljon kertoo se, että hän sijoittui viime kauden Vezina-äänestyksessä kolmanneksi, sillä hänen edellään olivat ainoastaan Tampa Bay Lightningin Ben Bishop sekä NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Braden Holtby.