Kun Winnipeg Jets kohtasi viime yönä kauden avausottelussaan Carolina Hurricanesin, oli kentällä yksi suomalainen, joka oli loistavalla pelipäällä.

Kyseisen herran nimi on luonnollisesti Patrik Laine, joka avasi heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan maalitilinsä. Osuman lisäksi Laine saalisti tililleen yhden syöttöpisteen.

Marina Maher

@marinakmaher
Patrik Laine's 1st NHL goal #Jets vine.co/v/5X0z6g9zlLl

Mikä parasta, tulivat Laineen onnistumiset oivalliseen paikkaan. Ensiksi hän kavensi omakätisesti tilanteen 4-3:een, kun kolmatta erää oli pelattu noin 13 ja puoli minuuttia. Tämän jälkeen hän syötti Mathieu Perreaultin tasoitusosuman, jonka myötä kamppailu venyi jatkoajalle.

Jetsin voiton ratkaisi lopulta Mark Scheifele, joka sai osumaan loistavan syötön kapteeni Blake Wheeleriltä.

Perhe todistamassa avausmaalia

Laine oli ottelun jälkeen maireaa poikaa, ja täysin syystä. Moni on epäillyt, että hänen hypensä on lähtenyt lapasesta, eikä suomalainen todellisuudessa ole niin hyvä pelaaja, mitä media antaa ymmärtää. Laine kuitenkin näytti olevansa NHL-pelaaja ja viime yön jälkeen on vaikeaa väittää muuta.

Laineen osuma syntyi, miten muutenkaan, kuin ylivoimalla. Hän sai kiekon Tobias Enströmiltä ja iski pelivälineen maaliin napakalla rannelaukauksella.

– Se oli aivan uskomaton tunne. Teet ensimmäisen NHL-maalisi vain kerran, joten oli mukavaa saada se jo ensimmäisessä ottelussa. Kaukaloon välittyi aivan uskomaton tunnelma, Laine kertoi Jetsin verkkosivuilla.

Laineen NHL-debyyttiä oli matkustanut seuraamaan myös hänen perheensä. Tämänkin vuoksi oli fantastista, että avausmaali syntyi jo ensimmäisessä kamppailussa.

– Se oli mielestäni hieno hetki, että he näkivät poikansa ensimmäisen NHL-maalin. Oli mukava saada heidät paikan päälle debyyttiini.