Edmonton Oilersin viime yö oli markkinoiden kannalta todella aktiivinen, sillä Nail Yakupovin vaihtokaupan lisäksi se hankki riveihinsä Kris Russellin.

Russell on tehnyt seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 3,1 miljoonaa dollaria. Hän on ollut ilman joukkuetta viime kauden lopusta lähtien, kun hänen edellinen kahden vuoden mittainen pahvinsa umpeutui.

Kanadalaispuolustaja on tullut tunnetuksi blokkaustaidoistaan. Esimerkiksi viime kaudella mies heittäytyi kiekon eteen 210 kertaa, mikä oli NHL:n toiseksi kovin määrä. Tämä siitäkin huolimatta, että Russell pelasi sesongin aikana ainoastaan 72 runkosarjaottelua. Todellisuudessa hän oli keskiarvolla mitattuna jälleen kerran NHL:n paras blokkaaja.

Russell on edustanut NHL-urallaan Columbus Blue Jacketsia, St. Louis Bluesia, Calgary Flamesia sekä viimeisimpänä Dallas Starsia, johon hänet kaupattiin kesken viime kauden.

Viime vuosien aikana Russell on löytänyt itsestään myös offensiivisen puolen, sillä esimerkiksi toissa kauden 79 runkosarjaottelua tuottivat tehot 4+30. Hänen pääasiallinen vahvuutensa on kuitenkin oman pään pelaaminen, eikä vastustajien hyökkääjillä ole koskaan helppoa, kun 29-vuotias luutija on jäällä.

Oilersin kannalta liike oli hyvä, sillä joukkueen ehdottomia heikkouksia on viime vuosina ollut sen puolustus.