Yhden Kanadan perinteisimmän kiekkoprovinssin herruus ratkeaa ensi yönä, kun Edmonton Oilers ja Calgary Flames kohtaavat viidettä kertaa tällä kaudella.

Voitot ovat tasan, ja jokaisen ottelun on voittanut vierasjoukkue. Ensi yönä pelataan Edmontonissa. Panoksia korottaa se, ettei kumpikaan seura pääse tänä vuonna pudotuspeleihin, joten ”Battle of Alberta” on niiden suurin mestaruus, jonka ne voivat saavuttaa.

Flamesin maalin suulla voidaan nähdä jälleen uusvanhaa suomalaisväriä, kun Karri Rämö on palannut pelikuntoon. Samalla se on tiennyt farmikomennusta Joni Ortiolle. Markus Granlund on yhä poissa olkapäävamman takia.

Oilers saattaa saada kokoonpanoonsa takaisin tärkeän hyökkääjän Jordan Eberlen, joka on Nashville-ottelun poissaolonsa jälkeen palannut harjoitusjäälle.

– On hyvä, että hän pystyi viemään harjoituksen läpi. Nyt täytyy katsoa, miten hänen polvensa reagoi. Toivon että puolenkymmentä kipuilevaa pelaajaamme olisi kunnossa, ennakoi Oilers-luotsi Dallas Eakins.

Eberle on Oilersin tämän kauden toiseksi paras pistemies tehoilla 23+30. Jesse Joensuu on nilkkavamman takia ulkona kokoonpanosta.