Sotshin olympialaisia ajatellen Ruotsi kuuluu ehdottomasti vahvimpiin ennakkosuosikkeihin kultamitaleista puhuttaessa.

Detroit Red Wingsin Daniel Alfredssonin mukaan kisat eivät vielä tällä hetkellä pyöri sen kummemmin ajatuksissa mukana.

– Itse odotan niitä, mutta tällä hetkellä en voi sanoa, että olisin miettinyt niitä turhan paljon. Otteluohjelma on ollut tosi kiireinen ja toivon, että onnistumme saaman vahvan lopun joukkueena ennen parin päivän joulutaukoa. Uskon, että uuden vuoden jälkeen kisoista aletaan puhumaan enemmän ja silloin alkaa spekulaatiot joukkueiden kokoonpanoista, Alfredsson totesi NHLSuomi.com-sivustolle.

Red Wingsin riveistä Ruotsin joukkueeseen liittyy hyvin todennäköisesti vahva edustus useamman pelaajan suhteen. Alfredsson uskoo, että siitä on pientä hyötyä lyhyessä turnauksessa.

– Poislukien Kanada, joka varmaankin pystyisi lähettämään kisoihin kolme kovaa joukkuetta, niin muiden kokoonpanot ovat pitkälti riippuvaisia siitä, kuinka terveitä pelaajat ovat. Kyseessä on niin lyhyt turnaus, johon valmistautumisaika on olemattoman lyhyt, niin uskon, että se auttaa.

Viimeisimmät kaudet ovat olleet haastavia NHL:ssä pelaaville. Viime kaudella työsulun loputtua pelattiin tiuhaan tahtiin 48 ottelun runkosarja. Nyt ohjelmassa on normaali 82 peliä sekä olympialaisiin lähteville vielä useampi kova koitos ”ylimääräisenä” päälle.

Miten Alfredsson itse on valmistautunut tähän?

– On pidettävä parempaa huolta itsestään ja henkilökohtaisesti pidän luistimia enemmän pois jaloista.