Pittsburgh Penguinsin riveissä on saatu todistaa mukavaa läpimurtoa, kun 19-vuotias Olli Määttä murtautui joukkueen rosteriin mukaan ja sai jatkaa myös rajapyykin jälkeen taalajäiden puolella.

Penguinsilla oli mahdollisuus lähettää Määttä juniorisarjaan niin, että tulokassopimuksesta ei olisi niin sanotusti palanut vuosia.

Määttä on kuitenkin pelannut mainiosti ja jatkaa joukkueen takalinjoilla. Mutta mitä mietteitä alkukausi on tähän mennessä herättänyt?

Siitä lisää NHLSuomi.com -sivuston Määtän haastattelusta:

Kuinka iso on ollut hyppäys OHL:n junioriliigasta NHL:ään?

– Se on ja on ollut iso. Tempo nousee, mutta pelikaverit ovat parempia, mikä tekee pelaamisesta jonkun verran helpompaa. Mutta niin ovat vastustajatkin parempia. Olen nauttinut täällä joka pelistä ja aina peliin mennessä tulee fiilis, että tästä on osattava nauttia, kun tänne on päässyt.

Harjoitusleiri oli mainio sinulta. Kuinka suuri merkitys sillä oli joukkueeseen pääsyn suhteen?

– Luulen, että se meni hyvin ja siitä sai hyvän alun. Olen siitä lähtien tuntenut oloni paremmaksi joka käänteessä. Joka peli on parantanut itseluottamustani ja olen tuntenut itseni varmemmaksi joka pelissä.

Kuinka iso apu Jussi Jokinen on ollut sinulle?

– Jussi on ollut minulle isähahmo täällä. Hän on kertonut, miten hommat hoituu pelityylistä alkaen, sekä hän on auttanut jään ulkopuolellakin paljon.

Joko olet aloittanut asunnon etsimisen, kun kausi jatkuu NHL:ssä?

– Siitä ei ole ehtinyt vielä puhua. Keskitytään ensin näihin peleihin ja katsotaan myöhemmin, mitä sen kanssa tehdään.

Koska kautesi jatkuu ylhäällä, niin minkälaisina näet mahdollisuutesi Sotshiin?

– En ole miettinyt niin pitkälle, sillä haluan keskittyä ja miettiä pelin kerrallaan, mitä tulee tapahtumaan. En halua mennä asioiden edelle.

Mikä on ollut vaikeinta NHL:ssä?

– Se on aina vaikeinta, kun tulee uuteen joukkueeseen ja pelityyli vaihtuu. Koska NHL:ssä vastustajat ovat isompia ja vahvempia, niin pitää olla viisaampi niitä vastaan pelatessa. Koska voimassa häviää, niin pitää sijoittua paremmin.

Mitä tykkäät Kris Letangin kanssa pelaamisesta?

– Kris on niin kovan luokan pelaaja, niin se on aika helppoa. Hän saa varmaan minutkin näyttämään paremmalta kaukalossa.

Minkälaista on olla tässä joukkueessa Crosbyn, Malkin ja muiden kanssa? Miten he kohtelevat sinua?

– Kaverit ovat olleet loistavia. He ovat pitäneet minusta huolta ja kertoneet, miten hommat hoituu täällä. He ovat auttaneet minua pelisysteemin oppimisessa ja niin edespäin. Tunnen oloni täällä tosi mukavaksi.

Mitä odotat loppukaudelta?

– Luonnosti sitä haluaa pelata ja olla mukana voittamassa. Sitä pyrkii tehdä joka pelissä parhaansa ja olla vaikuttamassa pelin lopputulokseen.

Miten reagoit uutiseen, että kautesi jatkuu NHL:ssä?

– Se kyllä hymyilytti. Laitoin välittömästi viestin perheelle ja kavereille Suomeen, jotta he tietävät varmasti.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.