NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vasemmat laiturit seuraavana. TOP 5.

Ilari Savonen:

5: Taylor Hall, Edmonton Oilers

– Sentterinä kauden Oilersissa aloittavan Hallin kohdalle on hyvä asettaa odotuksia. Potentiaalia nopealla laiturilla on nousta aivan liigan kärkitason pelaajien joukkoon, mutta nyt niitä odotuksia on todellakin lunastettava. Yksi iso tekijä siinä, kuinka korkealle Oilers tällä kaudella yltää.

4: Patrick Sharp, Chicago Blackhawks

– Blackhawksin Sharp on jo useamman vuoden ajan kuulunut seuran luottohyökkääjiin. On erittäin kova viimeistelijä, mutta samalla hyvin monipuolinen moderni hyökkääjä. Pystyy vetämään myös sentterin roolia. Sharpin maaleja hallitseva mestari kaipaa myös kovasti ensi kaudella. Ja eiköhän niitä myös tule.

3: Daniel Sedin, Vancouver Canucks

– Sedineistä se toinen Daniel on veljensä kanssa mielenkiintoisia seurattavia tällä kaudella. Miten pärjäävät uuden valmentajan John Tortorellan huutokoulussa? Yksi liigan parhaista maalintekijöistä. Mutta kuinka paljon Sedineistä saadaan irti? Jännä nähdä.

2: Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

– Red Wingsin kapteeni Zetterberg on varmasti yksi NHL:n monipuolisimmista pelaajista ja yksi parhaista kahden suunnan hyökkääjistä. Pystyy nakuttamaan pisteitä, viimeistelemään, paikkaamaan sentterinäkin, tappamaan alivoimaa, pyörittämään yv:tä. Aivan ehdotonta kärkeä vasemman laidan puolella.

1: Zach Parise, Minnesota Wild

– Parise oli kova hankinta Wildilta viime kesänä ja hän osoitti heti ensimmäisellä kaudella sen. Aivan liigan laitureiden eliittiä. Nopea, taitava, sopivan fyysinen, pystyy sekä ampumaan että rakentamaan. Monipuolinen. Hieno paketti.

Antti Eteläaho:

5: Milan Lucic, Boston Bruins

– Lucic on ilkeä pelaaja. Hän taklaa, hän raastaa, hän maalaa. On yksi liigan inhottavimmista pelaajista vastustajan kannalta.

4: Daniel Sedin, Vancouver Canucks

– Sedin on taitava lukemaan peliä. Hän on aina siellä, mihin kiekko tulee seuraavaksi. On monipuolinen hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä puutteita.

3: Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

– Zetterberg on lähes täydellinen jääkiekkoilija, mutta hän ei ole ihan terävin kärki kuitenkaan missään. Ruotsalaislaituri on todella monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös keskellä.

2: Zach Parise, Minnesota Wild

– Parise on myös lähes täydellinen paketti. Hän on tunnollinen puolustussuuntaan, mutta todella vaarallinen hyökkäyspäässä. Hän tekee tällä kaudella paljon pisteitä ja samalla kantaa Minnesota Wildia reppuselässään. Hän on Wildin tärkein pelaaja.

1: Taylor Hall, Edmonton Oilers

– Minulla on tunne, että tämä vuosi on Taylor Hallin vuosi. Hän nousee tällä kaudella liigan ehdottomaan eliittiin. Uskon Hallin löytyvän liigan kymmenen tehokkaimman pelaajan joukosta. Kanadalaislaituri on hyökkäyspäässä todella vaarallinen. Hän tekee maaleja, mutta osaa myös rakentaa peliä. Hänestä on Oilersille todella paljon iloa nyt ja tulevaisuudessa.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.