NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Ensin maalivahdit. TOP 5.

Ilari Savonen:

5: Jonathan Quick, Los Angeles Kings

– Tiukoille jo vetää Quickin mahtuminen listaan, mutta kyllä jenkkivahti on sen verran kovan tason veskari, että ihan ansaitusti voi sijoittaa korkealle. Kingsin menestymisen kannalta erittäin iso tekijä. USA:n ykkösvahti jopa Sotshissa?

4: Tuukka Rask, Boston Bruins

– Melko lähelle meni Stanley Cup viime vuonna, mutta ei ihan. Rask on erittäin kovan tason veskari, joka ei paljoa jää aivan kärkisijoista. Potentiaalia vielä parempaankin?

3: Craig Anderson, Ottawa Senators

– Anderson on nykypäivänä aivan huikea veskari. Senatorsin erittäin vahva tukipilari, joka saa jälleen paljon vastuuta. Venyy mielettömällä tavalla huikeisiin suorituksiin. Vahva monella osa-alueella. Noussut aivan kärkiveskareiden joukkoon viime vuosina.

2: Pekka Rinne, Nashville Predators

– Lonkka kunnossa ja koppi käy. Rinteellä viime kausi oli vaikea niin kuin Predatorsilla muutenkin. Suomalaisveskari on kuitenkin se tekijä, jolla Nashvillen kiekkoylpeys voi pestä kasvojaan. Aivan sarjan eliittiä.

1: Henrik Lundqvist, New York Rangers

– Lundqvist menee kuitenkin omissa papereissa selväksi ykköseksi. Maailman kovin torjuja, piste. Uskomattoman vahva aivan jokaisella osa-alueella. Ei oikein mitään suurempia heikkouksia.

Antti Eteläaho:

5: Sergei Bobrovski, Columbus Blue Jackets

– Viime kauden Vezina-voittaja, aika hyvä maalivahti siis. Oliko Bobrovskin viime kausi kuitenkin sattumaa? Tällä kaudella hänet laitetaan todelliseen testiin, kun aloitetaan nollista ja nyt vedetään koko 82-ottelun runkosarja. Uskon silti, että Bobrovski tulee olemaan tälläkin kaudella yksi kovimmista veskareista NHL:ssä.

4: Jimmy Howard, Detroit Red Wings

– Howardista on tullut varma torjuja viimeisten kausien aikana. On Red Wingsin joukkueen viimeinen tuki ja turva. Yksi aliarvostetuimmista maalivahdeista NHL:ssä.

3: Tuukka Rask, Boston Bruins

– Pääsi vihdoin viime kaudella ykkösvahdin rooliin ja veti roolin aika komeasti. Kiekkosateessa Rask on kuin kotonaan. Kun suomalaisvahti saa ”kuuman vireen” päälle, on hän lähes ohittamaton.

2: Jonathan Quick, Los Angeles Kings

– Quick pystyy voittamaan yksin pelin kuin pelin. Varsinkin keväällä Quick on ollut tulikuuma viime vuosina. Varma ja rauhalllinen maalivahti, johon joukkue voi nojata.

1: Henrik Lundqvist, New York Rangers

– On liigan paras maalivahti. Lundqvist on varma vuodesta toiseen. Rangersin kannalta elintärkeä pelaaja.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.