Kiekkokynä: Kevään sensaatio – Torey Krug

Kirjoitin ensimmäisellä kierroksella Ottawan tulokashyökkääjästä Jean-Gabriel Pageusta ja siitä kuinka hänen kaltaisensa tuntemattomat pelaajat nousevat pudotuspeleissä esille ja arvaamattomaan rooliin. Erehdyksissäni mainitsin Pageaun olevan laitahyökkääjän, ei, hän on keskushyökkääjä. Ja hyvä siinä roolissa.

Tähän meneessä Pageau on antanut yhden syötön kolmessa Penguins-Senators sarjan pelissä. Teholukema näyttää +3, mutta mitä tärkeintä, hänen aloitusprosentit ovat olleet seuraavat; Game 1: 63,6; Game 2: 57,1 ja Game 3: 52,9. Todella hyvä keskushyökkääjä siis.

Mutta siirrytään toiseen idän välieräpariin, Bruins-Rangers. 40 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä kohdanneiden ”original six”-joukkueiden sarjasta yksi tarina on nousemassa ylitse muiden. Tuon tarinan, ja pelaajan nimi on Torey Krug.

Puolustajien loukkaantumisongelmien kanssa painineen Bruinsin takalinjat ovat saamassa todellisen tuhkimotarinan huhtikuussa 22 vuotta täyttäneestä Krugista. Hän uskaltaa pelata. Hän uskaltaa tehdä jalkakikan siniviivassa, pudotuspeleissä. Tulokkaana.

Krug on aina ollut tehokkaimpia puolustajia, missä ikinä on pelannutkaan. Tällä kaudella Krug oli huiman AHL-kauden pelanneen Providence Bruinsin tehokkain puolustaja tehoilla 13+32=45 pistettä, 63 ottelussa.

Ei ole ihme, että Krug nousee keväällä esiin. Hän on luonteeltaan voittaja.

Pienikokoisena puolustajana Krug ei ollut mukana 2010 missään drafteihin ennakkoon tehdyissä arvioissa. Häntä ei lopulta varatukkaan. Osittain juuri pienen kokonsa vuoksi. Se herätti epäillyksiä siitä, pärjäisikö Krug isoja, voimakkaita hyökkääjiä vastaan.

25.3.2012 Krugin unelma NHL:stä kuitenkin toteutui, kun Boston Bruins teki puolustajan kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Krug pääsi pelaamaan kahdessa pelissä viime keväänä. Noissa peleissä Krug antoi yhden syötön, pelaten hieman yli 17 minuuttia per peli.

Bruinsin kotisivuilla, Eric Russon haastattelussa, Krug kuitenkin sanoo kahden pelin kokemuksen olleen silmiä avaava.

– Nyt tiedän, mitä minun täytyy tehdä pelatakseni NHL-tasolla pysyvästi, Krug kertaa helmikuussa tehdyssä haastattelussa.

Tällä kaudella kuukauden nilkan nyrjähdyksen vuoksi sivussa ollut Krug sanoi myös NHL-elämän näkemisen auttaneen kuluneella AHL-kaudella.

– Suurin oppi oli valmistautumisen merkitys. Et voi vain mennä kaukaloon, vaan valmistautuminen alkaa jo herätessä, aamupalan syönnistä, hallille aikaisin menemiseen.

Tehoistaan tunnettu Krug vietti helmikuussa yhdeksän pelin pisteputken, tehden 14 pistettä tuon putken aikana, mutta hän uskoo myös parantaneen puolustuspeliä kauden aikana.

– Uskon puolustusalueen pelini parantuneen. Yksi mielestäni ylpeyden aihe pelissäni on ensimmäisen syötön antaminen. Olen mielestäni sillä osa-alueella tällä hetkellä urani parhaimmassa kunnossa, Krug kertaa toimittaja Russolle.

Viime ottelussa, Bostonin kotiareenalla, Krug vakuutti jälleen. 1+1 tehot iskenyt puolustaja jäi uskaliaalla pelillään varmasti monen katsojan mieleen.

Ottelun jälkeen Krug sanoi, että hän ei pelkää virheitä. Vaikka pudotuspeleissä yksi virhe voi maksaa paljon.

– Ehkä minun tulisi pelätä (virheitä), mutta en tiedä. Jos alkaisin pelätä, niin pelini sekoaisi. Menen jäälle, pelaan omaa peliäni, en pelkää virheitä ja onnekseni se auttoi joukkueeni voittoon, Krug kertasi NHL.comin haastattelussa.

Krugin syöttöpiste ottelussa tuli Greg Campbellin maalin. Ennen maalia Krug otti kiekon näyttävästi luistimella haltuunsa ja laukoi maalille. Kuten pudotuspeleissä on tapana – kiekon maalille toimittaminen tuo mukanaan hyviä asioita.

Maaliinsa Krug teki sellaisen tempun, että sitä tullaan kertaamaan lähes kaikissa pudotuspelien parhaimpiin hetkiin pureutuvissa videoissa.

Sarjan ensimmäisen ottelun Krug tasoitti kolmannessa erässä. Bruins voitti ottelun jatkoajalla.

Krug, 175 cm, on pelannut isokokoisia hyökkääjiä, Derek Dorsettiä, Brian Boylea ja Taylor Pyattia vastaan. Tuo ketju ei ole saanut yhtään maalia Bruinsin verkkoon Krugin ollessa kentällä. Krug sen sijaan on näyttänyt, että hän voi olla käänteen tekevä pelaaja Bostonin hyväksi.

Entinen Michiganin NCAA-joukkueen kapteeni, Hobey Baker finalisti, Torey Krug, on yksi NHL-kevään sensaatioista.

Lähteet: Bruinsin kotisivujen haastattelu, NHL.comin haastattelu

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!