Kiekkokynä: 15.4. – Kevin Lowen päivä

Alustetaan blogia parilla faktalla, miksi 15.4. on Kevin Lowen päivä:

15.4.1959 – Kevin Lowe, Edmonton Oilersin kiekkopuolen johtaja, kuuden Stanley Cupin mies, syntyy.

15.4.2009 – Lowen tilalle toimitusjohtajan tehtäviin palkattu Steve Tambellini erottaa Edmontonin päävalmentajan Craig MacTavishin.

15.4.2013 – Lowe palkkaa MacTavishin Edmontonin toimitusjohtajaksi, kun Tambellini saa potkut, kiekkopomon 54-vuotispäivänä.

Linkki Edmontonin tiedotustilaisuuteen MacTavishin palkkaamisesta: Tiedotustilaisuus

 
Tiedotustilaisuudessa Lowe kertoi, kuinka Oilersilla on kahdenlaisia faneja – niitä jotka käyvät paikanpäällä peleissä, ja niitä jotka vain katsovat niitä. 

Ehkä Oilers ja Lowe eivät tiedä kannattajien maksavan Europassa pitkän pennin nähdäkseen Oilersin pelejä.

Lowe myös sanoi, että hän jos joku NHL:ssä tietää, miten mestaruus voitetaan. Onhan hän voittanut kuudesti. Niin, viimeksi 20 vuotta sitten. 

Wayne Gretzkyn ja Mark Messierin joukkueissa.

Lisäksi kaukalossa menestyminen on ihan eri asia kuin toimistossa menestyminen. Sen todistaa jo se, miten esimerkiksi Gretzkylle kävi Phoenix Coyotesin kanssa.

Gretzkyn Phoenix voitti 47,3 prosenttia otteluistaan. Joukkue ei selvinnyt kertaakaan pudotuspeleihin ja jäi kahdesti neljällä Gretzkyn kaudella divisioonansa viimeiseksi. Kahdella muulla joukkue oli toiseksi viimeinen.

Ehkä Lowella olisi paikallaan oman asenteensa ja ”pelikirjansa” päiviys. Ehkä joskus Kevin Lowe juhlii vielä syntymäpäiviään voittavan Oilersin kanssa.

ps. Lowe ja Edmonton palkkasivat Columbuksessa ”tuhoa” tehneen Scott Howsonin MacTavishin neuvonantajaksi. Howsonin aikakaudella Columbuksesta tuli NHL:n yleinen naurunaihe.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.