NHL on ilmoittanut hyvin selkeään sävyyn, komissaari Gary Bettmanin johdolla, ettei se aio osallistua ensi vuonna Pyonchangissa järjestettäviin olympialaisiin.

Jokainen jääkiekkofani toivoo kuitenkin satavarmasti edelleen salaa, että tilanteeseen tulisi muutos. Lähinnä katseet ovatkin osoitettu NHL-pelaajien suuntaan – heidän toivotaan ottavan näkyvämpi rooli taistelussa olympialaisten puolesta.

Nyt itänaapurin suunnalta, siis Venäjältä, kantautuukin todella positiivinen tieto, edellyttäen, että se pitää paikkansa. Sport-Expressin toimittaja Alexei Shevchenkon mukaan NHL-tähdet olisivat lähteneet vastarintaan, itsensä Sidney Crosbyn johdolla.

Toisin sanoen NHL:n kirkkaimmat supertähdet pyrkivät painostamaan seuraomistajat muuttamaan päätöstään olympialaisten suhteen. Asiasta kertoi omalla Twitter-tilillään toimittaja Slava Malamud.

Shevchenko kertoo myöskin, että useiden venäläisten NHL-pelaajien mukaan liigalla olisi olemassa varasuunnitelma, toisin sanoen toinen kalenteri, ensi kautta varten. Tämä taas kielisi siitä, ettei liiga ole vakuutteluistaan huolimatta tyrmännyt osallistumistaan olympialaisiin vielä sataprosenttisesti.

NHL on ollut mukana olympialaisissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1998 lähtien ja lähtökohtaisesti sen uskotaan havittelevan paluuta takaisin olympiakartalle vuonna 2022, Pekingin olympialaisissa.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on ottanut kuitenkin tähän jyrkän kannan, sillä he ovat tarjonneet NHL:lle sopimusta, jonka mukaan osallistuminen vajaan viiden vuoden päästä järjestettäviin olympialaisiin vaatisi mukanaoloa myös Pyongchangissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.