Ottawa Senatorsin kärkisentterin Shane Pinton leirissä on otettu kovat keinot käyttöön nopeuttaakseen NHL-sopimuksen syntymistä.

Ottawa Sun -lehden sisäpiiritoimittaja Bruce Garrioch raportoi X:ssä, että Pinton agentin huhutaan etsivän NHL:stä offer sheet -tarjousta.

23-vuotias Pinto oli viime kaudella 41 ottelua pelikiellossa jäätyään kiinni jääkiekon uhkapelaamisesta. Yhdysvaltalainen teki kauden toisella puoliskolla 41 ottelussa komeat tehopisteet 9+18=27.

Vaikka Pinton NHL-oikeudet (RFA) kuuluvat Senatorsille, voivat muut NHL-seurat halutessaan silti tehdä sopimustarjouksen pelaajalle. Jos NHL-seura tarjoaa Pintolle esimerkiksi 4,58-6,7 miljoonan suuruista palkkaa, joutuu seura maksamaan Senatorsille kompensaationa 1. ja 3. kierroksen varausvuorot.

Niin sanotut offer sheetit ovat nykypäivänä NHL:ssä hyvin harvinaisia. Edellisen kerran sellainen nähtiin kesällä 2021, kun Carolina Hurricanes teki Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemelle yksivuotisen ja 6,1 miljoonan dollarin arvoisen sopimustarjouksen. Canadiens ei halunnut vastata selvästi ylimitoitettuun tarjoukseen, joten Kotkaniemi siirtyi Hurricanesiin. Tätä edeltäneenä kesänä Canadiens oli tehnyt Sebastian Aholle offer sheetin, johon Hurricanes vastasi viikon sisällä.

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
The #Sens qualified centre Shane Pinto. Keep hearing in league circles his camp will be looking for an offer sheet when free agency opens tomorrow. The compensation for a deal with an AAV of $4.58-to-$6.7 million is a first and third-round pick @CapFriendly