Patrik Laine vaihtaa todennäköisesti seuraa tänä kesänä NHL:ssä. Suomalainen on jättänyt siirtopyynnön Columbus Blue Jacketsille ja hakee NHL-uralleen uutta alkua jostain muualta.

Columbuksen tuore GM Don Waddell kommentoi medialle, että uskoo saavansa kaupat aikaan ilman, että Columbuksen täytyy pidättää osaa Laineen palkasta. Kaupassa kumpikin osapuoli voisi saada pelaajan, josta olisi heti apua.

Laineen sopimusta on vielä kaksi kautta jäljellä, ja hänen keskimääräinen vuosipalkkansa on 8,7 miljoonaa dollaria. Columbuksen entinen GM Doug MacLean ei usko kauppojen olevan realistisia ilman palkanpidätystä. Entinen kiekkopomo latasi kovaa tekstiä torontolaisella Fan590-kanavalla.

– Se ei tule todellakaan tapahtumaan. Noin paljon rahaa ja kaksi vuotta jäljellä. Ei onnistu, MacLean tykitti.

MacLean nosti tikunnokkaan Laineen ”huonon asenteen”.

– Ongelmani hänen suhteensa on se, että hän haluaa vain pelata ylivoimalla. Jos häntä vertaa vaikka Mitch Marneriin, Marner haluaa pelata ylivoimaa, alivoimaa ja tasaviisikoin. Mutta Laine haluaa pelata vain ylivoimalla, MacLean sivalsi.

– Oletteko nähneet hänen pelaavan tasaviisikoin? Se on kauhean näköistä.

MacLean toimi Columbuksen GM:änä vuodesta 1998 vuoteen 2007. Tuona aikana Columbus ei päässyt kertaakaan pudotuspeleihin.

LUE MYÖS