NHL:ssä kertaalleen sarjan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon pokannut Montreal Canadiensin tähtimaalivahti Carey Price on nähty tositoimissa viimeksi kaudella 2021-22, jolloin mies pelasi viidessä joukkueensa ottelussa.

Sittemmin kaukalon ulkopuolisten ongelmien vuoksi sivussa NHL-peleistä pysytellyt 36-vuotias kanadalainen avaa UnHammered-podcastissa rehellisesti kamppailuaan alkoholiongelmiensa kanssa.

– Olen aina tykännyt viettää aikaa poikien kanssa, Price aloittaa.

Perheenlisäyksen myötä maalivahti havahtui viimein siihen, että alkoholista on muodostunut ongelma.

– Ongelmia ei ollut siihen asti, kunnes elämään alkoi tulla uusia ulottuvuuksia, kuten lapset ja vastuu heistä. Jossain vaiheessa tajusin, että minun on laitettava perheeni ja oma terveyteni etusijalle. Aloin miettiä, olenko todellinen ammattilainen ja annanko todella kaikkeni, Price kertaa.

Maalivahti päätti kirjautua NHL:n hoito-ohjelmaan, josta oli suuri apu ongelmien selättämisessä.

– Olin siellä 30 päivää. Hoitojakso piti sisällään paljon itsereflektiivisyyttä sekä itsetutkiskelua, mikä oli todellakin hyväksi minulle.

Price kirjautui hoito-ohjelmaan sen jälkeen, kun mies oli torjunut Canadiensin Stanley Cupin finaaleihin ”koronakaudella” 2021. Maalivahti myöntää Montrealin jättimäisten paineiden ajaneen tämän hakemaan helpotusta alkoholista.

– Olimme juuri hävinneet Stanley Cupin finaalit ja olin käynyt läpi leikkauksen. Elämässäni oli meneillään kaikenlaista, mikä mielestäni ajoi minut lopulta ”reunan yli”, maalivahti muistelee.

Price jakaa kiitosta erityisesti vaimolleen sekä Canadiensin silloiselle GM:lle Marc Bergevinille, jotka tukivat tähtipelaajaa vaikeina aikoina.

– Uskoakseni se (alkoholi) oli suurelta osin tapani käsitellä paineita. Huippujääkiekossa vaaditaan korkeaa suoritustasoa. Meidän on tehtävä tulosta, mikä on hyvin stressaava tila. Sinun on oltava kykeneväinen käsittelemään stressitilaa pystyäksesi suoriutumaan korkeimmalla mahdollisella tasolla, Price muistuttaa.

Tähtimaalivahti kertoo olleensa nyt selvänä kahden vuoden ajan. Pricen sopimus Canadiensin kanssa umpeutuu kesällä 2026. Juuri tällä hetkellä maalivahdin paluusta takaisin NHL:ään ei ole kuitenkaan tietoa.

LUE MYÖS: