Montreal Canadiensin legendaarinen tähtivahti Carey Price on lopettamassa näillä näkymin pelaajauransa. Kanadalaistorjuja on ollut pitkään sivussa tositoimista polvivamman takia.

– Jos ihmeitä ei tapahdu, on urani todennäköisesti ohi, Price sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa Montreal Gazette -lehden mukaan.

Price kertoo pystyvänsä liikkumaan kevyesti, mutta aktiivisemman urheilun jälkeen polvi turpoaa muutaman viikon ajaksi. Ammattilaisuran jatkaminen on tämän takia käytännössä mahdotonta.

– Minulla on ihan vähän vielä toivoa, että pääsisin pelikuntoon. Se ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä kovinkaan todennäköiseltä, Price harmittelee.

– Polveni ei ole siinä kunnossa, että sillä voisi pelata maalivahtina. Minun täytyy vain jatkaa kuntouttamista ja saada polvi toimivaksi tavallista elämää varten, hän jatkoi.

Canadiensia 17 kautta edustanut Price oli huippuvuosinaan NHL:n paras maalivahti. Kanadalaistähti voitti vuonna 2015 Hart -ja Vezina palkinnon. Keväällä 2021 hän johdatti Canadiensin sensaatiomaisesti Stanley Cup -finaaliin.

Pricen 10,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy vuonna 2026. Hän on näyttänyt Canadiensille vihreää valoa sopimuksen kauppaamiselle.