NHL:n seitsemän kierroksen mittaisena järjestettävään varaustilaisuuteen saattaa olla tulossa massiivinen uudistus seuraavan työehtosopimuksen puitteissa.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljastaa NHL:n pelaajayhdistyksen tavoittelevan uuteen työehtosopimukseen muutosta, jonka myötä NHL Draftissa järjestettäisiin jatkossa ainoastaan neljä varauskierrosta.

Friedmanin mukaan pelaajayhdistyksen perusteena on se, että suurin osa myöhempien kierrosten pelaajsita jää lopulta ilman NHL-sopimusta. Silti myöhemmillä kierroksilla varattujen pelaajien oikeudet on lukittu 2-4 vuodeksi pelaajan varanneelle seuralle.

– He (agentit) ajattelevat, että se estää pelaajia aloittamasta NHL-uraansa aiemmin, kuin se voisi olla mahdollista. He taistelevat sen (muutoksen) puolesta. Katsotaan mitä tapahtuu, Friedman kertoo.

Kuluvan vuoden NHL-varaustilaisuus järjestetään 28.-29. kesäkuuta Las Vegasissa.

LUE MYÖS: