Tänä kesänä NHL:ään varattava Konsta Helenius sai MM-kisojen aikaan paljon kehuja joukkuekavereiltaan.

Esimerkiksi Leijonien kapteeni Mikael Granlund kertoi NHL.comille, että hän uskoo 18-vuotiaan hyökkääjän tekevän upean uran.

– Huomaa, että hänestä tulee hitonmoinen jääkiekkoilija. Kun ajattelee mitä hän on tehnyt koko kauden ajan, hän on pelannut niin paljon jääkiekkoa, kaikissa turnauksissa ja muualla. Hänelle tulee todella hyvä ura. Hän on niin mukava ja hauska jätkä, kun hänet oppii tuntemaan. Hänen kanssaan on hauska olla.

– Olen iloinen hänen puolestaan. Hän on tehnyt jotain todella oikein, että pelasi miesten MM-kisoissa tuossa iässä. Minä kannustan häntä. Toivon hänelle kaikkea hyvää. Hän on hyvä tyyppi, Granlund kehui.

Helenius pelasi vahvan kauden. Jukureissa syntyi kovaa jälkeä, mutta myös maajoukkuepuolella nuorukainen erottui joukosta erityisesti U18-kisoissa. Miesten MM-kisoissa nuori hyökkääjä jäi vielä pieneen rooliin, mutta kehitystä tapahtui silti.

– On erityistä pelata maajoukkueessa. Kaikki seuraavat kisoja Suomessa, ystäväni, perheeni ja ihan kaikki. Olen oppinut paljon, en mitään tiettyä yhtä isoa asiaa vaan paljon pieniä juttuja. Katson mitä NHL-pelaajat tekevät jäällä ja yritän ottaa siitä asioita omaan peliini, Helenius kertoi.

LUE MYÖS