Edmonton Oilers taistelee parhailaan pääsystä NHL:n läntisen konferenssin loppuottelusarjaan Vancouver Canucksia vastaan.

Vaikka Oilersin supertähdet mättävät maaleja ylivoimalla hirmutahtiin, saattaa yksi osa-alue muodostua lopulta öljymiesten Stanley Cup -unelman esteeksi.

JFreshHockey nosti X:ssä esiin Oilersin ykkösmaalivahti Stuart Skinneriin liittyvän tilaston, joka herättää taatusti pelonsekaisia tuntemuksia joukkueen fanien keskuudessa. Tilin kaivamien tietojen mukaan Skinnerin uran 20 pudotuspeliottelun torjuntaprosentti 88,1 on surkein lukema vähintään 20 pudotuspeliottelua pelanneiden maalivahtien joukossa sitten vuoden 2005 työsulun.

Vuoden 1990 jälkeen ainoastaan yksi maalivahti on päässyt NHL:n pudotuspeleissä tolppien väliin 20 kertaa Skinneriä surkeammilla tilastoilla. Kyseessä on Dan Cloutier, joka pelasi 2000-luvun alussa Vancouver Canucksin paidassa 25 pudotuspeliä torjuntaprosentilla 87,2.

Skinnerin torjuntaprosentti tämän kevään kahdeksassa pudotuspelikamppailussa on sekin hälyttävän heikko 87,7.

Vancouver Canucks johtaa toisen kierroksen ottelusarjaa Oilersia vastaan voitoin 2-1.

LUE MYÖS: