Kuluvalla kaudella vaikeuksien kautta vahvaan vireeseen päässyt Joel Armia, 30, on saanut upean kunnianosoituksen yhdessä kahden muun suomalaispelaajan kanssa.

Montreal Canadiens tiedottaa verkkosivuillaan, että kokenut suomalaishyökkääjä on valittu ehdolle Bill Masterton Memorial Trophyn voittajaksi. Suomalaisista Armian lisäksi myös Anaheim Ducksin Urho Vaakanainen ja Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen ovat ehdolla kyseisessä kategoriassa.

Bill Masterton Memorial Trophy myönnetään vuosittain pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

Armian kohdalla kyseiset kohdat täyttyvät hienosti. Suomalainen joutui aloittamaan kauden farmissa, istui välillä katsomossa ja joutui siirtohuhujen keskelle, mutta siitäkin huolimatta hän taistellut itsensä takaisin huipputasolle.

Armia on pelannut tällä kaudella 59 ottelua, joissa hän on iskenyt peräti 16 maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Suomalainen on joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä yhdessä Juraj Slafkovskyn kanssa, joka on pelannut 16 ottelua enemmän.

Armia on yltänyt edellisen kerran yhtä kovaan maalisaldoon kaudella 2019-2020.

Viaplay näyttää tällä kaudella kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Voit lukea NHL:n televisioinnista lisää painamalla tästä.

LUE MYÖS