Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Jeff Skinner, 31, rikkoi keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella kunnioitettavan rajapyykin, kun 14. kauttaan NHL:ssä pelaava taituri sai täyteen 1000 runkosarjaottelua taalajäillä.

Samalla entisestä 1. kierroksen 7. varauksesta tuli ensimmäinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on saanut täyteen tuhat runkosarjapeliä ilman ainuttakaan pudotuspeliesiintymistä. Aiemmin 396 pelaajaa oli rikkonut NHL:ssä tuhannen ottelun rajapyykin runkosarjassa.

Vaikka nykyisestä sopimuksestaan yhdeksän miljoonaa dollaria kaudessa kuittaava väkkärämäinen laituri on tienannut urallaan yli 76 miljoonaa dollaria palkkatuloja, voidaan miehen uraa pitää tuloksellisessa mielessä järisyttävän epäonnisena.

NHL-uransa kahdeksan ensimmäistä kautta Carolina Hurricanesia edustanut Skinner kaupattiin nimittäin Buffalo Sabresiin juuri pitkään alamaissa olleen Hurricanesin uuden nousun kynnyksellä. Onkin kuin kohtalon ivaa, että Hurricanes on selvinnyt pudotuspeleihin jokaisella kaudella Skinnerin kauppaamisen jälkeen.

Pisteiden valossa kanadalaisen ura on silti ollut varsin onnistunut. Mies on nakuttanut tuhannessa NHL-pelissä tehot 357+312=669.

LUE MYÖS: