Pittsburgh Penguins lähti käynnissä olevaan NHL-kauteen suurin odotuksin, hankkihan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2006 pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt seura puolustukseensa todellisen jättivonkaleen Erik Karlssonin muodossa.

Kolmesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi valitun ruotsalaisen kausi ei ole kuitenkaan sujunut odotusten mukaan. Vielä viime kaudella San Jose Sharksin paidassa 101 tehopistettä iskenyt puolustaja on on saanut 52 ottelussa kasaan ”vain” seitsemän maalia ja 38 tehopistettä.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan myöntää suoraan odottavansa superhankinnaltaan enemmän tehoja.

– Hän on eliittitason pelaaja, jolla on valtavasti talenttia ja joka antaa meille paljon tasakentällisin sekä ylivoimapelissä. Siitä huolimatta, mielestäni hänestä on otettavissa irti vielä uusi taso, jonka yritämme saada käyttöömme. Se olisi tärkeä elementti menestyksemme kannalta, Sullivan toteaa medialle.

Karlsson itse myöntää tukalan pudotuspelitaistelun tekevän pelaamisesta viime kautta haastavampaa. Tuolloin 10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva taituri sai keskittyä rauhassa henkilökohtaisiin tehopisteisiin surkean Sharksin takalinjoilla.

– On haastavaa pelata näissä olosuhteissa, mutta tämä on tilanne, jossa nyt olemme. Mielestäni olemme käsitelleet tilanteemme niin hyvin kuin mahdollista. Tulos ei ole silti ollut toivotunlainen. Siihen on erinäisiä syitä. Silti yksi asia, jonka olen pannut merkille, on sinnikkyytemme. Uskomme (pudotuspelipaikkaan) ei ole horjunut missään vaiheessa, Karlsson kiittelee joukkuettaan.

LUE MYÖS: