Columbus Blue Jacketsin suunnalta kantautuvat huonot uutiset eivät ota laantuakseen.

Joukkueen kausi alkoi väärällä jalalla jo Mike Babcockin palkkaamisen ja pikapotkujen myötä, eivätkä kärkipelaajien loukkaantumiset sekä useiden runkomiesten julki tuoma tyytymättömyys nykyiseen rooliinsa ainakaan helpota tilannetta.

Uusin kohu Ohion suunnilta saatiin heti viikon vaihteeseen, kun Patrik Laineen tukiohjelmaan liittymisen lisäksi joukkueen kirkkain puolustajalupaus David Jiricek tuli julkisuuteen oman roolinsa tiimoilta.

Jiricek, 20, on Blue Jacketsin 1. kierroksen 6. varaus vuodelta 2022. Rooli NHL:ssä on toistaiseksi jäänyt pieneksi. Tshekkipeluri paljastaa The Athleticin haastattelussa suoraan olevansa tyytymätön tilanteeseensa. Mies vertaa omaa asemaansa saman varaustilaisuuden muihin kärkipuolustajiin.

– Näen kavereita samasta varaustilaisuudesta, kuten Simon Nemec tai Kevin Korchinski, jotka saavat jatkuvasti mahdollisuuksia ylivoimalla. He pelaavat isoja minuutteja NHL:ssä. Kyseessä on eri joukkueet, jotka ovat eri tilanteisssa, mutta pystyn vertaamaan heitä itseeni. Haluan vain samanlaisen tilaisuuden kuin hekin, Jiricek avautuu.

– He (valmennusjohto) kertoivat minulle edellisen pelini jälkeen, etten ollut riittävän hyvä. Kerroin, etten ole samaa mieltä ja että se on heidän mielipiteensä. Olen ollut sen jälkeen ulkona kokoonpanosta, viimeksi 9. tammikuuta NHL:ssä pelannut superlupaus kertoo.

Blue Jacketsin valmennuksen toimet ovat jo ennen Jiricekin ulostuloa herättäneet puhetta. Seura on mm. peluuttanut superlupaavaa sentteriään Kent Johnsonia pitkät tovit AHL:ssä. Tilanne joukkueen sisällä vaikuttaakin juuri nyt kaikkea muuta kuin otalliselta menestyksen kannalta.

LUE MYÖS: