Jättimäisen 41 ottelun mittaisen pelikiellon sotkeutumisesta NHL-vedonlyöntiin saanut Ottawa Senatorsin hyökkääjä Shane Pinto on viimein astunut julkisuuteen pelikieltonsa tiimoilta.

Neljän ottelun kuluttua pelikieltonsa suorittanut nuori sentteri kertoo ottaneensa virheestään opikseen.

– Se (pelikielto) särki sydämeni, sillä välitän tästä pelistä niin paljon. Olen uhrannut niin paljon urani eteen ja yhtäkkiä se viedään pois niin pitkäksi aikaa. Se oli alkuun melkoinen shokki, Pinto myöntää ottawalaismedialle.

– Minun on oltava jatkossa varovaisempi ja kypsempi tekemisieni suhteen ja ymmärrettävä, missä asemassa olen. Ammattilaisurheilijat ovat jatkuvasti suurennuslasin alla. Elämäsi voi muuttua silmänräpäyksessä ja opin sen melko nopeasti, Pinto jatkaa.

82 ottelussa 20 maalia ja 35 tehopistettä viime kaudella tehtaillut 23-vuotias kanadalainen on parhaillaan ilman sopimusta. Rajoitetun vapaan agentin jatkosopimus Senatorsin kanssa on kuitenkin miehen itsensä mukaan lähellä.

– Olemme maalisuoralla sen suhteen. En ole pelannut 8-9 kuukauteen. Nyt haluan vain keskittyä jääkiekon pelaamiseen, Pinto päättää.