St. Louis Bluesin sensaatiomestaruuteen keväällä 2019 johdattanut, mutta seurasta yllätyspotkut joulukuun puolivälissä saanut Craig Berube, 58, on tämän hetken kuumin vapaa valmentajanimi NHL:ssä.

Yhtenä sarjan parhaista valmentajista yleisesti pidetty Berube etsii parhaillaan uutta valmentajapestiä ja mies lieneekin kärkisijoilla seuraavaan NHL:ssä vapautuvaan päävalmentajapestiin.

Tähtivalmentajalla on valmiina yksi suosikkiseura, jossa mies haluaisi urallaan valmentaa.

– Olisi kunnia valmentaa Toronto Maple Leafsiä, mikäli tilaisuus tähän avautuisi jonakin päivänä. Se on paras jääkiekkomarkkina maailmassa, upea organisaatio, joka tekee kaiken mahdollisen voittaakseen, Berube paljastaa The Leaf Nationin haastattelussa.

Berubelta kysyttiin myös syytä Maple Leafsin jokakeväiselle konttaamiselle NHL:n pudotuspeleissä. Stanley Cup -voittajalla onkin antaa vastaukseksi varsin yksinkertainen – joskin vaikeasti toteutettava – resepti menestykseen kevään tosipeleissä.

– Kun pääset pudotuspeleihin, kaikki on kiinni siitä, että saat homman rullaamaan. Se on kovaa graindia, jossa sinun on palauduttava nopeasti voitoista ja tappioista ja keskityttävä vain seuraavaan peliin. Se on taistelu, kahden kuukauden mittainen graindi ja vielä enemmänkin.

Berube näkee Leafsillä olevan kaikki mahdollisuudet mennä päätyyn asti nykyisellä rosterilla.

– Se (voittaminen pudotuspeleissä) on vaikeaa, mutta Lefsillä on mahtavia pelaajia ja todella hyvä joukkue, Berube näkee.

Torontosta saattaa hyvinkin aueta paikka Beruben palveluksille, mikäli neljättä kokonaista kautta Maple Leafsiä luotsaava Sheldon Keefe ei onnistu johdattamaan joukkuettaan pitkälle tulevana keväänä.