HELSINKI. NHL suunnittelee parhaillaan uudenlaista World Cupia, jossa olisi mukana vain neljä maata. Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi asiaa maanantaina NHLSuomelle.

Lehtinen kertoi, ettei hän ole täysin tyytyväinen tuoreimpiin suunnitelmiin ole, koska hänen mukaansa kovia maita jäisi pois. NHL on kaavaillut, että turnauksessa pelaisivat vain Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi ja Suomi.

– Lähtökohta on se, että olisi kiva nähdä kaikki parhaat pelaamassa toisiansa vastaan. Tämä turnaus ei tunnu kuitenkaan aivan oikealta, jos siellä on mukana vain neljä joukkuetta. Aika hyviä maita jäisi sivuun.

– Jollain tavalla olisi kiva, että se olisi samanlainen kuin ennenkin, että olisi muitakin maita mukana. Mutta ymmärrän kyllä, tietämättä asiasta sen enempää, mitä NHL on julkisuuteen kertonut, että aika vaikuttaa asiaan, koska NHL ei halua pitkää taukoa peleistä, Lehtinen kommentoi NHLSuomelle.

Kanadalaisen Sportsnetin tietojen mukaan NHL olisi halunnut ottaa myös Venäjän mukaan turnaukseen, mutta Suomi ja Ruotsi näyttivät asialle punaista valoa. Mutta olisi Lehtinen halunnut nähdä Venäjän mukana turnauksessa?

– Kaikki tietävät siihen vastauksen – eli tällä hetkellä ei, Lehtinen sanoi.

Jaakko Perttilä, Miikka Lahtinen
X (ent. Twitter): @JaakkoPerttila@ladalahtinen