NHL:stä potkut ensin Arizona Coyotesista ja sitten Boston Bruinsista kiusaamiskohun vuoksi saanut Mitchell Miller siirtyy pitkällä sopimuksella KHL:ään.

Alkukauden Slovakian liigassa pelannut ja 19 peliin hurjat tehot 6+23=29 mättänyt puolustaja on solminut peräti kolmivuotisen sopimuksen Ak Bars Kazanin kanssa. KHL-seura pulittaa slovakialaisella HK 32 Liptovsky Mikulasille 255 000 dollarin korvauksen pelaajan sopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta.

Kazanin GM Marat Valiullin tiedostaa Millerin ongelmapelaajan maineen.

– Olemme keskustelleet hänen negatiivissävytteisestä menneisyydestään. Hän tiedostaa tekemänsä virheet ja useilta seuroilta saamansa rangaistukset. Hän vakuuttaa olevansa valmis toimimaan esimerkkinä pelikavereilleen niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin ja auttamaan yhteisöämme kaikin mahdollisin tavoin, seurapomo perustelee kohupelaajan palkkaamista.

21-vuotias Miller varattiin NHL:ään Arizona Coyotesin toimesta 4. kierroksella vuonna 2020. Mies sai sittemmin kiusaamiskohun vuoksi potkut kahdesta NHL-seurasta ennen ensimmäistäkään ottelua taalajäillä.