NHL-legenda Saku Koivun poika, Aatos Koivu, nousi aiemmin marraskuussa otsikoihin, kun nuori hyökkääjä teki ensiesiintymisensä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Koivu ,17, sai näytönpaikan hieman yllättäen, eikä hän jättänyt tätä käyttämättä. Nuori keskushyökkääjä pelasi vahvan turnauksen. Koivun tähtihetki osui Tshekki-otteluun, jossa hän onnistui kahdesti maalinteossa. Suomalaishyökkääjä osui kertaalleen varsinaisella peliajalla – ja iski myöhemmin 2-1-voittomaalin upealla harhautuksella voittolaukauskilpailussa.

Koivun onnistumiset noteerattiin aina Pohjois-Amerikassa saakka, mutta millaisesta pelaajasta on oikein kyse? NHLSuomi haastatteli kykyjenetsijä Eetu Siltasta, joka on seurannut nuoren hyökkääjän otteita niin seura- kuin maajoukkueessakin.

Aatos Koivu nousi aiemmin tässä kuussa otsikoihin, kun nuori hyökkääjä pelasi uransa ensimmäiset nuorisomaaottelunsa. Miten Koivu suoriutui turnauksessa?

– Vaikka tehopisteitä tuli neljään peliin vain yksi maali ja yksi rankkarimaali, Koivu antoi vahvoja näyttöjä ja oli turnauksessa Suomen parhaimmistoa, Siltanen kertoo NHLSuomelle.

Koivu on vielä toistaiseksi melko tuntematon nimi suuremmalle kiekkoyleisölle. Millaisesta pelaajasta on oikein kyse?

– Koivu on melko tasapainoinen paketti. Hän on älykäs pelaaja, lukee peliä hyvin ja tekee paljon oikeita ratkaisuja. Koivulta löytyy kiekollista taitoa, ja hän pystyy pysymään kiekossa. Hän pystyy antamaan hyviä syöttöjä, mutta omaa myös hyvän laukauksen. Myös Koivun ylivoimapeli turnauksessa oli lupaavaa. Luistelukin näytti ihan hyvältä, varsinkin kun ottaa huomioon Koivun kasvun vuoden sisään.

– Fysiikassa Koivulla on vielä kehitettävää, mutta koko ei tule olemaan ongelma hänen urallaan. Myös oman pään peli vaikuttaa oikein luotettavalta, Siltanen näkee.

Koivun otteet huomioitiin heti myös Pohjois-Amerikassa. Hyökkääjä on ensi kesänä varausikäinen. Uskotko, että hänet varataan NHL:ään?

– Sanoisin melko varmaksi, että Koivu varataan NHL:ään. Hän on osoittanut hyvää potentiaalia tällä kaudella. Sukunimestäkään ei ole haittaa. NHL-seurat tietävät, että Koivulla on vahva tuki taustalla, ja perheessä tiedetään, mitä ammattilaiseksi pääseminen vaatii, Siltanen huomauttaa.

Koivulla on vielä paljon aikaa antaa näyttöjä NHL:n suuntaan. Yksi iso näyteikkuna olisi tarjolla ensi keväänä Suomessa, jossa pelataan alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut. Siltanen uskookin, että isoja kehitysaskelia ottanut hyökkääjä voi hyvinkin murtautua lopulliseen kisajoukkueeseen.

Voit ihastella Koivun rankkarimaalia alta.

B/R Open Ice

@BR_OpenIce
Aatos Koivu, son of Saku, pulled off this SILKY shootout winner for Finland’s U18s 😮‍💨

Miikka Lahtinen
X (ent. Twitter): @ladalahtinen