Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen, 24, on päässyt juhlimaan useampaan otteeseen NHL-uransa avausmaalia. Siitä huolimatta hänen maalitilinsä NHL:ssä näyttää edelleen nollaa.

Vaakanaisen edustettua vielä Boston Bruinsia alkuvuodesta 2022 hänen luultiin tehneen ensimmäisen NHL-maalinsa, mutta lopulta maali vaihdettiin Curtis Lazarin nimiin. Viime viikolla Vaakanainen ehti jo toistamiseen tuulettaa NHL-uransa avausmaalia, mutta lopulta kyseinen maali merkattiin Adam Henriquen tekemäksi.

Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä Vaakanainen iski kiekon verkon perukoille heti avauserässä. Tälläkin kertaa maali vietiin Vaakanaiselta pois, nimittäin tilannetta edelsi paitsio. Anaheim hävisi ottelun St. Louis Bluesille lukemin 1-3.

Näin ollen Vaakanaisen NHL-uran ensimmäinen maali on ollut enemmän kuin lähellä jo kolme kertaa, mutta se antaa edelleenkin odottaa itseään. Vaakanainen on pelannut Pohjois-Amerikassa jo kaudesta 2018-19 lähtien ja on pelannut NHL:ssä 82 ottelua pistein 0+13. Tällä kaudella mies on summannut 14 peliin tehot 0+3.

Näet Vaakanaisen viime yön hylätyn maalin alta tai täältä.

NHL Suomi

@NHL_fi
Urho Vaakanainen oli taas lähellä uransa ensimmäistä NHL-maalia, mutta videolta löytyi paitsio tilanteessa. 😔