Calgary Flamesin uusi päävalmentaja Ryan Huska teki kohauttavan päätöksen keskiviikon NHL-kierroksen ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Huska hyllytti ennen kolmannen erän alkamista joukkueensa suurimman tähden Jonathan Huberdeau’n penkin päähän. Yli 10 miljoonan dollarin palkkaa tienaava supertähti oli tulokaspäävalmentajan päätöksestä selvästi harmissaan.

Flames teki ilman Huberdeau’ta viimeisessä erässä kolme maalia ja nousi takaa-ajoasemasta komeaan 4-2-voittoon.

Flames-luotsi Huska perusteli kovaa ratkaisuaan ykköstähtensä heikoilla esityksillä.

– Hänellä oli menossa ”ohipeli” ja halusimme kolmanteen erään mentäessä saada hieman lisää flowta. Tämän takia päätimme mennä pelaajilla, joilla oli mennyt ottelussa paremmin. Näin päädyin ratkaisuun, Huska perusteli ottelun jälkeen Sportsnetille.

30-vuotias Huberdeau allekirjoitti elokuussa 2022 jättimäisen kahdeksan vuoden mittaisen ja 84 miljoonan dollarin arvoisen megadiilin Flamesin kanssa.

Kaudella 2021-22 Florida Panthersin paidassa 115 tehopistettä mättänyt Huberdeau on ollut kanadalaisseurassa kuin varjo entisestään. Viime kaudella odotusarvoihin nähden surkeat 55 tehopistettä takonut hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 12 ottelussa pisteet 2+4=6.

Sportsnet

@Sportsnet
Jonathan Huberdeau has yet to see the ice in the 3rd period.