San Jose Sharksin lähes historiallisen surkea alkukausi on saanut kiekkojännärit oikeutetusti kyseenalaistamaan joukkueessa pelaavien NHL-miljonäärien työmoraalin.

Seuran GM Mike Grierin mukaan tilannetta on mahdoton hyväksyä paitsi seurajohdon, myös omistajien sekä fanien näkökulmasta. Seurapomo antoikin pelaajien kuulla taannoin kunniansa näille pitämässään palaverissa.

– Minusta tuntuu, että heidän oli kuultava suoraan minulta, mitä olen nähnyt ja mitä oikein odotan heiltä. Nykyinen tilanne ei ole hyväksyttävää. On olemassa joitakin asioita, joita en voi sietää ja annoin heidän myös kuulla sen, Grier paljastaa The Mercury Newsille.

– Jos en jatkossa näe sitä mitä haluan, arvioimme tilanteen ja sen vaatimat muutokset uudelleen. Nykyinen tahti ei voi jatkua enää kauemmin, Grier jyrisee.

Grier muistuttaa jättipalkkaista ammattilaisten vastuusta myös fanien suuntaan.

– Fanimme ansaitsevat enemmän. Omistajamme on ollut kannustava ja tukenut minua jo ikuisuuden. Kaikki ansaitsevat joukkueelta parempaa.

– Jos pelaajat eivät pysty ottamaan vastuutaan, olen varma, että muutoksia tulee tapahtumaan. Vastustajan on juuri nyt aivan liian helppoa tulla kotiareenallemme. Pelaajat vain roiskivat kiekkoa ympäriinsä. Tällaista on mahdotonta hyväksyä.

Grier listaa kolme seikkaa, jotka vaativat muutosta joukkueen tekemisessä.

– Enemmän kilpailuhenkisyyttä, enemmän painetta vastustajalle sekä parempi pelillinen rakenne. Emme voi antaa tuollaisia maalintekopaikkoja vastustajalle. Nämä ovat pääasiat, joiden parantumisen perään aion katsoa vielä hetken aikaa, seurapomo naulaa.

LISÄÄ AIHEESTA: Ismo Lehkoselta lohduton arvio San Jose Sharksin taaperruksesta: ”Tuon alemmaksi ei yksinkertaisesti pääse”