Calgary Flamesiin kesällä 2022 toisella kierroksella varattua Tapparan hyökkääjää Topi Rönniä epäillään raiskauksesta. Epäilty rikos tapahtui yli kaksi vuotta sitten.

19-vuotias Rönni kertoi rikosepäilystä itse Tapparalle. NHL-lupaus jää toistaiseksi sivuun joukkueen toiminnasta.

– Olen saanut tänään haltuuni asiaan liittyvän haastehakemuksen. Viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet raskaita odottaessa asian etenemistä. Luotan siihen, että asiaan liittyvä tapahtumien kulku tulee selvitetyksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Olen toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta ja keskityn asian käsittelyyn, Rönni sanoi Tapparan tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus ei ole vielä määritellyt käsittelypäivää tapaukseen, jonka asiakirjat on määrätty pidettäväksi salassa. Rönni oli väitetyn teon aikaan vielä alaikäinen.

– Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro kertoo tiedotteessa.

Rönni on pelannut tällä kaudella Tapparassa 12 Liiga-ottelua kirjaten niissä tehot 1+1.

Suomen nuorimaajoukkueissa esiintynyt hyökkääjä on ollut Calgary Flamesin nuorten pelaajien kehitysleirillä kahtena viime kesänä.