NHL:n takavuosien tähtimaalivahteihin lukeutuneen ja Los Angeles Kingsin riveissä kaksi Stanley Cupia voittaneen Jonathan Quickin ura saattaa vedellä viimeisiään.

Kesällä New York Rangersiin vuoden ja 825 000 dollarin arvoisella sopimuksella siirtynyttä 37-vuotiasta konkarivahtia on alunperin kaavailtu Igor Shestjorkinin kakkosmieheksi Rangersiin, mutta nyt asiassa saattaa olla tapahtunut muutos.

Rangers on nostanut 21-vuotiaan maalivahtilupauksensa Dylan Garandin ylös farmiliiga AHL:stä, mikä nosti välittömästi julkisuuteen huhut siitä, että seura suunnittelee Quickin lähettämistä siirtolistalle. Perheellinen Quick kertoi jo aiemmin, ettei halua enää reissumieheksi NHL:ään, joten mahdollinen siirtolistakomennus todennäköisesti päättäisi samalla 2010-luvun supertähtimaalivahdin upean uran taalajäillä.

Rangersin nyt NHL:ään nostama Garand pelasi viime kaudella ensimmäisen sesonkinsa ammattilaistasolla. Kanadan alle 20-vuotiaiden viime MM-kisojen tähtivahti torjui Hartford Wolf Packin maalilla 32 ottelussa tilastoin 3,01 ja 89,4%.