Saku Mäenalanen on kertonut Kalevan haastattelussa, miksi hän ei päässyt Colorado Avalanchen testileirille, vaikka tryout-sopimuksesta oli jo sovittu.

Fyysisesti Mäenalanen on täysin kunnossa, mutta hyökkääjä kävi keväällä leikkauksessa, joka esti lopulta osallistumisen leirille, vaikka suomalainen on jo täysin kunnossa. NHL:ssä on nimittäin käytäntö, jonka mukaan kyseisessä leikkauksessa käyneen pelaajan täytyy huilata viisi kuukautta, vaikka hän oli jo toipunut pelikuntoon. Mäenalasen leikkauksesta on aikaa neljä kuukautta.

– Minut tutkittiin, ja seurassa oltiin sitä mieltä, ettei minua päästetä harjoitusleirille. Olen kunnossa, joten ihmetytti koko homma. Tuntuu tyhmältä, kun kuulin koko asiasta vasta, kun menin Amerikkaan, Mäenalanen kommentoi Kalevalle.

Ikävän ilmoituksen myötä suomalaishyökkääjä päätti palata takaisin Euroopan kaukaloihin. Mäenalanen solmi kolmivuotisen sopimuksen sveitsiläisen SCL Tigersin kanssa.